AGV proslavil hlavně Rossi

Martin Juřička, 4. července 2008, 14:30 Google+

Helmy jsou nedílnou součástí každého motorkáře. Každá značka a potažmo firma chce dodat na trh co nejlepší zboží a pokud má za zády hvězdu světového formátu je to o poznání snažší.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
371

| foto: www.agv.it

Sdílejte článek

Historie značka AGV (Amisano Gino Valenza) se začala psát kolem roku 1946 kdy se firma začala zabývat výrobou kožených sedaček a sedadel na kola. Teprve následující rok 1947 byl spjatý se vstupem firmy do motocyklového průmyslu a z fabriky začaly vycházet první helmy. Byl to krok správným směrem, protože ihned od začátku se firma uchytila a o výrobky byl velký zájem.

1949 byla vyrobena první otevřená helma, která s koženou skořepinou, tak jak ji známe ze starých černobílých filmů. 1953 se začala vyrábět do té doby neznámá skupina helem, které měly základ ve skelném vláknu a skořepina se začala ihned prodávat. 1954 AGV vyrobilo první 100% skllovláknovou otevřenou helmu. O pár let později se zúročuje zkušenost z motocyklového sportu a fima vstupuje do odvětví spojené s lyžováním a vyrábí speciální helmy pro sjezdové lyžování.

1977 AGV investuje do vývoje lepších bezpečnostních prvků, tak aby byly eliminovány zranění při pádech. V tomto spolupracuje s klinikami po celé Itálii a snaží se mapovat závažnost poranění, tak aby jim bylo předcházeno. Tato spolupráce pokračuje v podstatě dodnes. 1985 Nelson Piquet drží první vítězství ve Formuli 1 s novou helmou AGV z kevlar/dupntového vlákna a tato helma byla plně uzavřená s plexištítkem tak jako vypadají helmy dnes. 1988 AGV kompletuje svoji výrobní řadu v motocyklových závodech. V této době je to značka, která se v krátké době prosadila na trhu způsobem jaký nebyl v této brandži vídaný. Helmy vykazovali velmi dobré bezpečnostní prvky a ve světě sportu se AGV prosadila v off-road kategoriích získáním titulů talentovaných jezdců Pekka Vehkonena a Daveho Thorpea.

1996 - 2008 Valentino Rossi startuje s výbavou od AGV. Stejně jako v jiných případech vsadila firma na obrovský talent, který se jí mnohonásobně vrátil, protože Rossi získal v helmě od "ágévéčka" několik mistrovských titulů skrz všechny kubatury silničních motocyklů. Celá tato čaová etapa je spojena hlavně s Rossim, který hlavně po roce 2000 přinesl do závodu obrovskou popularitu, ze které AGV čerpá dodnes a bude zřejmě i v budoucnu.

Historie AGV je spojena s celou řadou úspěšných jezdců jak motocyklového, tak automobilového odvětví. Jen namátkou vzpomeňme: Giacomo Agostini, Barry Sheene, Kenny Roberts, Johnny Cecotto, Angel Nieto, Marco Lucchinelli, Franco Uncini, Fausto Gresini, Niki Lauda, Emerson Fittipaldi Randy Mamola and Luca Cadalora. Tato kooperace mezi AGV a jezdci přinesla oběma stranám více než 130 mistrovských titulů a firma se poprávu pyšní nálepkou mezinárodně úspěšnou!

Vytisknout

Diskuze: AGV proslavil hlavně Rossi

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Pedrosa vedie, Puig ostáva pokojný

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud