V Zolderu začíná evropská část šampionátu

iM2, 8. dubna 2011, 21:15 Google+

Na belgickém okruhu v Zolderu začíná evropská část světového šampionátu vozů GT1. O nadcházejícím víkendu 9. až 10. dubna 2011 se na start již tradičně postaví český jezdec Tomáš Enge se stájovým kolegou Alexem Müllerem hájící barvy týmu Young Driver AMR.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge/Turner

Enge/Turner | foto: BPA sport marketing, a.s.

Sdílejte článek

Čtyřkilometrový okruh Zolder hostil v minulosti závody Formule 1 a pro letošní rok nahradil v kalendáři FIA GT1 World Championship trať Spa-Francorchamps. Zolder tak bude dějištěm druhého kola světového šampionátu vozů GT1.

Posádka týmu Young Driver AMR dorazí na belgický okruh na sedmém místě průběžného pořadí šampionátu jezdců. „Rychlost, kterou jsme měli v úvodním podniku v Abu Dhabi, nás mile překvapila,“ řekl Tomáš Enge. „Měli jsme obavy z vysokých teplot, ale i přesto naše auto fungovalo výborně. V Zolderu budou teploty nižší, a tak doufáme, že se nám bude opět dařit, jak tomu v chladnějších podmínkách bývá.“

Tomáš Enge a jeho týmový kolega Alex Müller se v posledních čtyřech týdnech nezastavili. Po absolvování testů s vozem Aston Martin Vantage čekalo na česko-německou dvojici úvodní kolo šampionátu FIA GT1 World Championship, kde startovali s vozem Aston Martin DBR9. Hned následující týden usedli společně s Christofferem Nygaardem do modelu Vantage při šestihodinovém závodě v Le Castellet a o nadcházejícím víkendu opět Enge s Müllerem usednou do vozu DBR9 kategorie GT1. „Přesedání mezi těmito dvěma vozy mi nedělá žádný problém. Obě auta jsou Aston Martin, tedy stejná koncepce,“ uvedl český jezdec.

„V Zolderu testoval Nissan a určitě zde byli i jezdci belgického týmu využívající vozy Ford. Já zde naposledy závodil v roce 2008 se Stefan Mückem, když jsme v rámci vývoje vozu Aston Martin Vantage absolvovali závod FIA GT Championship. Zdejší okruh patří mezi klasické přírodní tratě. Nejsou zde velké únikové zóny, je tu pár nebezpečných míst. Charakteristika okruhu je ale zvláštní, protože Zolder se skládá z rovinek a šikan,“ dodal Tomáš Enge, jezdec týmu Young Driver AMR.

Závody šampionátu FIA GT1 World Championship můžete sledovat v přímém přenosu na obrazovkách televizní stanice SPORT 5. V sobotu 9. dubna 2011 od 10:00 hod kvalifikaci a od 16:05 hod kvalifikační závod. V neděli 10. dubna 2011 pak hlavní závod od 14:00 hod.

tisková zpráva: www.bpa.cz
Vytisknout

Diskuze: V Zolderu začíná evropská část šampionátu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Stoner obvinil pořadatele MotoGP, že straní Rossimu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud