Enge s Turnerem obsadili 4. pozici

iM2, 1. května 2010, 23:17 Google+

Kvalifikačním závodem pokračoval v sobotní podvečer na okruhu Silverstone druhý podnik FIA GT1 World Championship. Posádka týmu Young Driver AMR ve složení Tomáš Enge – Darren Turner skončila těsně za bodovanými pozicemi, když v průběhu první půlhodiny závodu dominovala.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Po vítězství v kvalifikaci odstartoval Tomáš Enge do kvalifikačního závodu z pole position a okamžitě po startu začal svým pronásledovatelům postupně ujíždět. Před povinnou zastávkou v boxech činil náskok českého závodníka něco přes čtyři sekundy. Při vjezdu do boxů bohužel Tomáš Enge přejel bílou čáru, což je zakázané. Mechanici týmu Young Driver AMR zvládli zastávku na výbornou a Darren Turner se vracel na trať s dostatečným náskokem.

Bohužel se té samé chyby při absolvování trestu (průjezd boxy) nevyvaroval ani britský kolega Tomáše Engeho a při vjezdu do boxů také on přejel bílou čáru. Sportovní komisaři za tento prohřešek udělili Turnerovi penalizaci Stop&Go. Aston Martin DBR9 se startovním číslem sedm se propadl až na sedmou pozici. Fantastickým finišem se Turner probojoval až na konečnou čtvrtou pozici, ze které bude česko-britské duo startovat do zítřejšího druhého závodu, který začíná 15:15 hod místního času.

Tomáš Enge, jezdec týmu Young Driver AMR: „Hned po startu jsem si vytvořil dostatečný náskok na své nejbližší pronásledovatele. Chyba nastala v momentě, kdy jsem zajížděl ke svým mechanikům. Přejel jsem při vjezdu do boxů bílou čáru, což se nesmí. V tu chvíli jsem si to ale neuvědomil, protože při loňském závodě Le Mans Series tato povinnost nebyla. Bohužel stejnou chybu při absolvování penalizace udělal také můj kolega Darren a obdržel další penalizaci.“

„To, že jsme získali čtvrtou pozici potvrzuje, že naše vozy jsou výborně připraveny a mechanici zvládli brilantně zastávku v boxech, kde jsme získali na své soupeře několik sekund. Zítra budeme startovat do hlavního závodu z druhé řady, což je při zmíněných problémech perfektní.“


tisková zpráva: www.bpa.cz
Vytisknout

Diskuze: Enge s Turnerem obsadili 4. pozici

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Premat, Alexandre

Audi a Mercedes vítají novou konkurenci

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud