Vitaphone získává vítězství v hlavním závodu

iM2, 4. července 2010, 23:25 Google+

ZÁVOD PAUL RICHARD; Po startu z pole position byl i na konci závodu klasifikován na prvním místě vůz Maserati MC12 posádky Bertolini / Bartels. Toto vítězství posunulo posádku do čela průběžného hodnocení mezi jezdci a jejich tým si upevnil vedení mezi stájemi.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Bartels/Bertolini

Bartels/Bertolini | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Hned po startu se ale před Maserati dostalo Lamborghini posádky Kox / Haase týmu Reiter. Stejně jako včera se zdálo, že se této posádce povedl start na výbornou. Jenže komisaři závodu byli proti a udělili černému vozu Murcilago penalizaci průjezdu boxy. Na čele tak byly oba vozy stáje Vitaphone, jejich mírný náskok likvidovala Corvette Z06 stáje Phoenix.

Piccini (Corvette) se kolem poloviny závodu rozhodl tvrdě zaútočit na druhé Maserati MC12 pilotované Bernoldim. Ze vzájemného souboje byl kontakt, který znamenal konec pro Maserati a penalizaci (přišla až v konci závodu) pro Corvette. Na třetí místo se tak dostal fantasticky jedoucí Grosjean, jenže po vystřídání Mutschem jakoby jejich Ford ztratil rychlost a dostala se před ně posádka Dumbreck / Krumm (Nissan). Po odpykání penalizace vozem Corvette se tak Nissan posunul na příčku druhou.

Ford Matechu se i nadále propadal, smlsly si na něm i Maserati MC12 týmu Triple H posádky Heger / Margaritis (3. místo v cíli), Ford týmu Marc VDS posádky Leinders / Martin a Corvette týmu Mad-Croc posádky Hezemans / Maasen.

Pár minut před cílem jsme mohli vidět fantastický souboj mezi trojicí vozů Aston Martin, Lamborghini a Nissan, který vyvrcholil jízdou všech tří vozů po cílové rovince bok po boku. Nejúspěšnější byl Nissan, v posledním kole zdolal i druhý vůz týmu Hexis, který předjel dva soupeře naráz po vnějším oblouku! Lamborghini se taktéž dostalo před Astona, kterého ještě v předposlední zatáčce odstřelilo druhé Maserati týmu Triple H.

Výsledky naleznete zde.

Průběžné pořadí týmu zde a jezdců zde.

Vytisknout

Diskuze: Vitaphone získává vítězství v hlavním závodu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Green, Jamie

Green na Norisringu získává hattrick

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud