K plus K motorsport zradila v Adrii technika

iMotorSport.cz, 17. května 2009, 22:46 Google+

Druhý závod seriálu FIA GT Championship se automobilovému týmu K plus K motorsport nevyvedl. Oba vozy pronásledovaly technické problémy.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Dominguez/Lacko

Dominguez/Lacko | foto: K plus K motorsport

Sdílejte článek

Přestože Karl Wendlinger vyhrál jak pre-kvalifikaci, tak samotnou kvalifikaci, do závodu, který se konal na okruhu v italské Adrii, nakonec s týmovým kolegou Ryanem Sharpem kvůli technické závadě v zaváděcím kole na svém voze Saleen S7 ani nevyjel. Druhá posádka K plus K motorsport Adam Lacko – Mario Dominguez skončila vinou technických potíží ve večerním klání osmá a získala tak jeden bod do celkové klasifikace. Tým tak nenavázal na fantastické umístění ze Silverstone, kde Wendlinger se Sharpem vyhráli a Lacko s Dominguezem skončili pátí.

„Ještě během volného tréninku přestalo u vozidla Adama Lacka fungovat olejové čerpadlo a následně došlo k poškození motoru, takže jsme byli nuceni vyměnit u automobilu motor za náhradní. Neměli jsme však již čas absolvovat kvalifikaci, takže Lacko startoval z boxové uličky,“ popsal technickou závadu šéf stáje Karel Kubů a pokračoval: „Ani Karl Wendlinger neměl tentokrát štěstí. Při zaváděcím kole praskl na jeho voze unašeč na poloose kola a tato závada ho nakonec do závodu nepustila.“

Přestože Lacko startoval v Adrii z posledního místa, postupně se prokousával vzhůru  celkovým pořadím. „Jenže zhruba ve dvacátém pátém kole se mu vytrhla řadicí páka z tunelu, na kterém byla umístěna. Závadu jsme museli opravit, což nás zhruba devět kol zdrželo,“ dodal Karel Kubů.

K plus K motorsport bude mít nyní více než měsíc na to, aby se připravil na další podnik seriálu FIA GT Championship, který se koná 19. až 21. června na okruhu v německém Oscherslebenu.

Tisková zpráva K plus K motorsport
Vytisknout

Diskuze: K plus K motorsport zradila v Adrii technika

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Kyalami 2: Vítězí opět Haga, Smrž desátý

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud