Nissan neviděl cíl

iM2, 10. května 2009, 20:06 Google+

Nissan zažil frustrující debut jejích nové zbraně postavené podle regulí FIA GT na rok 2010, když z prvního podniku v Silverstone jejich speciál musel odstoupit.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Krumm/Turner

Krumm/Turner | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Nový GT-R jedoucí v týmu Gigawave Motorsport byl jedním ze tří speciálů na startu postavených podle nových regulí třídy GT1. Vedle něj jsme mohli vidět ještě dva vozy Ford GT40. Nissan se kvalifikoval na solidní jedenáctou pozici.

Po 28 kolech se propracoval až na osmou pozici. Nakonec však musel odstoupit po problémech se zadním zavěšením. Ačkoliv výsledky mohou vypadat nemotivačně, ředitel týmu Yasuharu Kemei řekl, že je zde pár pozitivních věcí. Tým se může zlepšit již na dalším podniku, do kterého je přihlášen, je jím 24 hodin ve Spa.

„Vývoj probíhal velmi dobře až do shakedownu v prosinci minulého roku. Nicméně, než jsme vyrazili do Silverstone, odjel náš vůz 6 000 testovacích kilometrů bez větších problémů. Samozřejmě, výsledek je zklamáním pro tým, ale jsme spokojeni s rychlostí našeho Nissanu GT-R v závodě. Během závodu jsme jeli i před Fordem GT40, který je také postaven již podle nových pravidel sezony 2010. Během víkendu jsme se toho hodně naučili. Až se vrátíme do továrny tak se pustíme do řešení nedostatků. Musíme být plně připraveni před dalším závodem, kterým bude 24 hodin ve Spa-Francorchamps. To bude pro nás letošní vrchol,“ říká Yasuharu Kemei.
Vytisknout

Diskuze: Nissan neviděl cíl

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Tomczyk, Martin

Ekström není spokojen s rychlostí nové Audi

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud