Testy na Lausitzringu prověřily jezdce i vozy

iM2, 29. března 2009, 03:07 Google+

Automobilový tým K plus K motorsport, který bude v letošní sezoně startovat v šampionátu FIA GT, testoval v uplynulých třech dnech dva závodní vozy Saleen na německém okruhu Lausitzring.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: K plus K motorsport

Sdílejte článek

V barvách K plus K Motorsport za volant usedl český jezdec Adam Lacko, dále bývalý pilot Formule 1 Karl Wendlinger z Rakouska a Ryan Sharp z Británie. V kokpitu Saleen se objevil i Daryll O´Young a mexický pilot Mario Dominguez, hvězda zámořské Indy Car Racing (IRL), svá první kola odkroužil i testovací jezdec Michal Matějovský. "Při příjezdu Domingueze byli pracovníci okruhu překvapeni a později nám vysvětlili, že je Mario zapsán zlatými písmeny v síni slávy Lausitzringu," konstatoval majitel stále K plus K motorsport Karel Kubů.

Cílem testů bylo především vyzkoušet druhý vůz Saleen, který stáj obdržela před čtrnácti dny. "Absolvovali jsme první zatěžkávací zkoušku, která spočívala v základním nastavení, vyzkoušení všech funkcí vozu, mechanických částí, motoru a tak dále," poznamenal Kubů. Tým také chtěl vyzkoušet druhý vůz, na kterém mechanici provedli po úvodních testech v Almerii několik změn.

Především chtěl ale šéf K plus K motorsport vyzkoušet dva kandidáty na pozici čtvrtého jezdce týmu. "Oba se ukázali ve velmi dobrém světle. Jsou to ostřílení profesionálové," pochválil oba Kubů a pokračoval: "Dominguezova pověst hvězdy zámořské IRL nelhala, ale ani O´Young nebyl pozadu, také on umí s vozy velice dobře závodit. Nakonec jsme se domluvili, že se v příštím týdnu uskuteční závěrečná schůzka se šéfinženýrem, na které rozebereme veškerá data a učiníme konečné rozhodnutí. Mírným favoritem je v tuto chvíli Dominguez, jezdec velkého formátu, jehož bychom rádi měli v týmu."

Testování probíhalo za náročných povětrnostních podmínek, jeden den dokonce padal sníh. "Proto jsme tento den využili k dopracování trakční kontroly vozů a zkoušeli jsme a testovali různé mapy pro různé režimy jízdy. Mohli jsme tak vyzkoušet téměř všechny druhy povrchu okruhu a nastavení," popsal část testů Karel Kubů a dodal: "Druhý den byl, co se týká testování, nejlepší. Zkoušeli jsme především nové jezdce a hledali optimální nastavení vozu." Nutno podotknout, že tým zatím neměl k dispozici pneumatiky, s nimiž se bude závodit, a proto testoval na komerčních gumách. Poslední den testů se zkoušeli jezdci a prováděla se optimalizace podvozku a převodovky.

"Ukázalo se, že tým je již výborně sehraný, včetně mechaniků a inženýrů. Všichni se těší na sezonu a očekávají ostrý výjezd na první závod. Poslední den testů navíc oslavil narozeniny Othmar Welti," podotkl šéf stáje K plus K motorsport Karel Kubů a na závěr řekl: "Doufám, že budeme důstojnými soupeři ostatním týmům."

Sezona oficiálně začíná první týden v dubnu, kdy K plus K motorsport bude povinně testovat ve Francii a poté odcestuje do portugalského Algarve. Tím skončí také testovací část FIA GT. První závod šampionátu vozů FIA GT je na programu úvodní květnový víkend v anglickém Silverstonu, následuje podnik v italské Adrii a třetí závod se koná v první polovině června na okruhu v německém Orscheslebenu.

tisková zpráva: K plus K motorsport
Vytisknout

Diskuze: Testy na Lausitzringu prověřily jezdce i vozy

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

K plus K motorsport má již oba vozy

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud