Smutné Spa pro Mentena

iM2, 7. srpna 2008, 14:42 Google+

Jos Menten je zklamán ze svého účinkování ve vytrvalostním závodě 24 Hour of Spa, když jeho Corvette byla nucena odstoupit ze závodu. Jeho kolegy byli Alex Margaritis, Robert Schlunssen a Uwe Alzen.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Gollin/Hezemans

Gollin/Hezemans | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Menten se postavil na startu závodu na pátou pozici. Ovšem hned po startu se zapojil do boje o pódium. Všechno šlo dobře až do doby, než uviděl Maserati Andrea Bertoliniho. „Zahlédl jsem Maserati v zrcátku, ale pro nás oba tam nebylo dost místa. Naboural mi do pravé části zádě mého vozu. To mě roztočilo. Zařadil jsem neutrál a potom jsem se pokusil otočit zpět po směru. Naštěstí nedošlo k žádnému kontaktu nebo další kolizi, všichni se mi dokázali vyhnout bez dalšího poškození vozů,“ říká Menten.

Menten dovezl svůj vůz do boxů k pravidelné zastávce a výměně jezdců na zadních pozicích. Do vozů přesedal Alzen, který měl jasný cíl. Tím bylo vrátit čtveřici zpět do boje o přední příčky. Po zkušeném Alzenovi se do vozu posadil bývalý jezdce DTM Margaritis, který měl v plánu dvojitý stint. Odvedl skvělou práci, když posádku dostal až na první pozici, ovšem když začalo pršet, tak nezvládl vůz a narazil do bariéry. Při pokusu dostat vůz na opravu do boxu došlo k požáru, který vystavil kvartetu definitivní stop v maratónu.

„Když Alex zajel k výměně pneumatik na mokré déšť ustal. To vedlo k rozhodnutí, aby si ponechal suché obutí. Potom hned v druhém kole udělal chybu. Ve smyku narazil pravou částí vozu do bariéry. Došlo při tom k poškození pravé výfukové trubice a brzd,“ popisuje situaci Menten.
Vytisknout

Diskuze: Smutné Spa pro Mentena

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Lichter-Hoyer/Müller

Smůla Jetalliance ve Spa

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud