Enge přidal k bodům nejrychlejší kolo

Daniel Šupa, 29. července 2003, 14:06 Google+

Tomáš Enge s Peterem Koxem získali kromě bodů za čtvrté místo i nejrychlejší kolo třídy GTS v závodě.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Oba vozy týmu byly v průběhu závodu poškozeny, přestože ani v jednom případě nešlo o tak závažné poškození, aby si vyžádalo dlouhou zastávku. Magnussen - který se dostatečně přiblížil k vedoucímu vozu Corvette, aby mohl bojovat o první místo - kolidoval po půl hodině s pomalejším vozem třídy LMP675, což způsobilo poškození karoserie na přídi vozu. Nehoda neovlivnila zásadně výkon a chování vozu, přestože aerodynamika byla trochu zasažena a Magnussen mohl do boxů zajet až později k plánované zastávce.

Posádka Enge/Kox startovala kvůli zkrácené kvalifikaci na konci startovního pole a čekal ji obtížný postup startovním polem. Kluzký okruh v Sonomě byl příčinou, že Peter Kox se netradičně dopustil dvou chyb, které sice nezpůsobily poškození vozu, ale stály čas a pozice. Enge jel v poslední hodině závodu hodně ostře a snažil se dotáhnout na vedoucí jezdce třídy, když došlo ke kontaktu s vozem GT, který si těsně před koncem vyžádal zastávku na opravu poškozené přídě vozu. Český jezdec se alespoň dočkal malé satisfakce v podobě nejrychlejšího kola závodu, kterým jasně naznačil potenciál.

Tomáš Enge: "Dnes jsme měli smůlu. Samozřejmě, vše začalo včerejší kvalifikací a to byl náš největší problém. Předjíždění pomalých vozů GT je tady velmi obtížné. Museli jsme riskovat a bohužel ne vše nám dnes vyšlo. Ale získali jsme body a nyní se těším na další závod.”

Peter Kox: “Nebyl to nejlepší den. Normálně smyky nedělám a dnes se mi to stalo hned dvakrát! Opravdu netuším proč, s výjimkou faktu, že trať je velmi kluzká. Jsem však rád, že jsem neboural.”

David Brabham: “Byl to skvělý zážitek. Na počátku jsme si nebyli moc jistí, jak se to bude vyvíjet, takže stupně vítězů jsou příjemné. Ukázali jsme, že vůz je rychlý, ale dnes nám nebylo přáno. Nicméně, máme co nasadit do příštího závodu.”

Jan Magnussen: “Měl jsem dobrý start a rychle jsem postupoval vpřed, dařilo se mi předjíždět. Potom jsem dojel pomalý vůz LPM675 (číslo 18), domnívám se, že mě neviděl. Pustil Ollieho (Gavina) před sebe, a přestože jsem byl hned za ním, zpomalil uprostřed zatáčky a já jsem najel přímo do něj. Vůz byl trochu poškozen, hlavně kapotáž, což je škoda. Je mi líto, že jsem Davidovi nepředal vůz ve stoprocentním stavu. Předjíždění je tu obtížné, ale všichni odvádíme maximum.”


Tisková zpráva www.tomas-enge.com
Vytisknout

Diskuze: Enge přidal k bodům nejrychlejší kolo

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Sonoma: Weaver a Leitzinger přepsali historii - anotační foto

Sonoma: Weaver a Leitzinger přepsali historii

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud