Scott Dixon otevírá víkend v Kansasu

iM3, 25. dubna 2009, 19:56 Google+

Úřadující šampión Scott Dixon zajel v sobotní dopoledním tréninku na oválu v Kansasu nejrychlejší čas. Série IndyCar tento víkend pokračuje třetím podnikem sezóny, letos poprvé na oválu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Dixon, Scott

Dixon, Scott | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Díky novému pravidlu, které dovoluje nováčkům a jezdcům mimo TOP10 testovat půl hodiny na dráze, zapracoval Dixon na nastavení vozu. Obhájce titulu totiž neměl dobrý start do sezóny a momentálně se nachází na 17. místě průběžného pořadí.

Navrátilec Helio Castroneves zajel, i přes malý požár na jeho voze, druhý nejrychlejší čas. Marco Andretti dlouho figuroval na prvním místě, ale v závěru ho na třetí pozici sesadili Dixon s Castronevesem. Stáj Andretti Green je v Kansasu hodně silná, alespoň co se týče prvního tréninku. Na rozdíl od prvních dvou závodech skončili všichni její jezdci v TOP10.

Do kolotoče IndyCar se vrátila Sarah Fisher s vlastním týmem a hned svým časem oslnila. Dostala se do první desítky a dokonce porazila šampióna z roku 2007, Daria Franchittiho.

Třetí ženou na startu je Milka Duno, která kvůli nedostatku peněz musela opustit Newman Haas Racing a přesunula se do Dreyer Reinbold Racing. Tam nahradila Darrena Manninga. Stáj Conquest Racing v Kansasu nenastoupí, dala přednost důkladné přípravě na Indianapolis 500.
Vytisknout

Diskuze: Scott Dixon otevírá víkend v Kansasu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Assen: Jakub Smrž v kvalifikaci druhý

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud