Čína: Extreme Speed Motorsports se pokusí prolomit smůlu

iM1, 1. listopadu 2016, 12:00 Google+

Ve třídě slabších prototypů se v předposledním závodě sezóny bude bojovat o velice důležité body. Tým Extreme Speed Motorsports má z průběžného čtvrtého místa ještě velkou šanci dosáhnout na konečnou druhou příčku v šampionátu. K tomu ale musí v Číně především zlomit své asijské prokletí.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ligier JS-P2 týmu ESM (Ryan Dalziel, Christopher Cumming, Luis Felipe "Pipo" Derani)

Ligier JS-P2 týmu ESM (Ryan Dalziel, Christopher Cumming, Luis Felipe "Pipo" Derani) | foto: ESM

Sdílejte článek

Tým Extreme Speed Motorsports nemá na okruh v Šanghaji dobré vzpomínky. V loňském závodě se propracovali až na pódiové umístění, když se objevil problém s převodovkou, který nakonec ukončil jejich slibně rozjetý závod. Minulý závod v Japonsku se také zpočátku vyvíjel dobře, než se objevil banální problém s bezpečnostními pásy, který posádku #31 odsunul do souboje o 6 - 8 místo. Naštěstí byla v tu chvíli odjeta pouze první třetina závodu, takže Ryan Dalziel, Pipo Derani a Christopher Cumming měli dost času na eliminaci ztráty. Výborný výkon posádky, která dosahovala jednoho nejrychlejšího kola za druhým, začal vůz pomalu posouvat pořadím vzhůru. Také na boxové zídce se nezahálelo a vedení týmu velmi pečlivě volilo strategii jednotlivých zastávek, čímž se podařilo vůz #31 dovézt do cíle na konečném 5. místě.

Ryan Dalziel: „Do konce letošní sezóny zbývají poslední dva závody a my máme stále šanci na konečné pódium. Dáme do toho vše, abychom v Šanghaji získali co nejlepší umístění. Čína je pro Teqila Patrón obrovský trh, takže zde budeme mít spoustu hostů a fanoušků, kteří nám budou fandit a věřím, že nám to pomůže. Ve Fuji jsme měli nějaké drobné problémy, ale náš výkon na trati byl velmi dobrý. Musíme zde podat bezchybný výkon, abychom si připravili dobrou pozici pro závěr šampionátu.

Pipo Derani: „Přijíždíme do Šanghaje s velmi silným vozem. Také ve Fuji jsme byli silní, ale přibrzdil nás problém s pásy. I takové věci se stávají. Pokud nás nepostihnou nějaké problémy, věřím, že jsme schopni se v Číně vrátit na pódium, což je naším cílem. Očekávám těžký a velmi vyrovnaný závod, hlavně vůz #30 bude pro nás největší konkurence. Uděláme maximum a doufáme v dobrý výsledek.

Chris Cumming: „Těšíme se do Šanghaje, když jsme ve Fuji měli dobré tempo. V minulém závodě jsme rozhodně měli na víc a to nejlepší si přivážíme i do tohoto víkendu.

Vytisknout

Diskuze: Čína: Extreme Speed Motorsports se pokusí prolomit smůlu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Týmový šéf Andreas Seidl a zkušený matador Mark Webber diskutují v garáži Porsche

Kdo nahradí Marka Webbera?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud