Colonel z KFC pojede v LMP2

iM1, 26. září 2016, 10:30 Google+

Americký tým Extreme Speed Motorsport, který se svými zelenými vozy startuje v šampionátu WEC v kategorii LMP2, představil pro zbývající 3 závody letošní sezóny nového partnera.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Zelené duo Extreme Speed Motorsports na trati v Mexiku

Zelené duo Extreme Speed Motorsports na trati v Mexiku | foto: ESM

Sdílejte článek

Do konce letošní sezóny, ve které zbývá odjet ještě 3 závody (Japonsko, Shanghai, Bahrain), rozšiřuje tým ESM Tequila Patrón okruh svých partnerů o společnost Jagonya Ayam, provozovatele sítě fastfoodů KFC v oblasti Indonésie. Jagonya Ayam má v motorsportu bohaté zkušenosti prostřednictvím týmu GP a mnoha dalších nižších okruhových sérií. Jagonya Ayam se v poslední třetině letošní sezóny stává hlavním partnerem vozu #30, ve kterém se bude střídat nová posádka ve složení Giedo Van der Garde, Sean Gelael, Antonio Giovinazzi. Bývalý pilot F1 Van der Garde se letos účastnil vytrvalostních závodů kategorie ELMS i několika závodů WEC včetně Le Mans. Gelael a Giovinazzi jezdili v letech 2013 a 2014 F3, ve které Giovinazzi získal v jednom ze závodů první místo, Galael se účastnil také seriálu GP2. V letošní sezóně se oba jezdci pravidelně střídali v Asian Le Mans Series, kde dokonce dvakrát zvítězili.

Scot Sharp, majitel týmu ESM k dané změně uvedl: „Jagonya Ayam projevila zájem o vstup do kategorie LMP2 a u nás se našel volný vůz a kapacity pro zbytek sezóny. Dohodli jsme se, že převezmou vůz #30, což nám umožní začít s předstihem s přípravami na sezónu 2017.

Francesco Principe, sportovní manažer Jagonya Ayam k tomu dodal: „Jsme opravdu hrdí na spojení s profesionálním týmem, jakým  Tequila Patrón ESM bezesporu je, a na to, že se můžeme etablovat v tak hodnotném seriálu. Vozy jsou konkurenceschopné a věřím, že získáme dobré umístění v nadcházejících závodech.

Nasazení druhého vozu ESM #31zůstává beze změn a to včetně posádky Ryan Dalziel, Pipo Derani, Chris Cumming. Tato posádka dosáhla v letošním roce dobrých výsledků a v průběžném pořadí jí patří 4. místo v hodnocení jezdců.

Vytisknout

Diskuze: Colonel z KFC pojede v LMP2

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Grafická podoba kalendáře WEC pro sezónu 2017

Kalendář WEC 2017 zveřejněn, Monza doplňuje osvědčené okruhy

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud