Mosport: Lola poráží Audi přes riskantní tah

Daniel Šupa, 9. srpna 2004, 15:35 Google+

V letošní sezoně se poprvé Lehto s Wernerem sklonili před piloty stáje Dyson Racing.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Weaver, James

Weaver, James | foto: ALMS/Rick Dole

Sdílejte článek

Vítěz kvalifikace James Weawer spolu s týmovým kolegou Leitzingerem triumfovali včera v kanadském Mosportu a oplatili pilotům Audi všechny letošní porážky.

Jak se očekávalo, trať Lolám svědčila a jejich jezdci si tuto šanci vzít z rukou nedali ani přes odvážnou strategii soupeřů. Rychlejší Lola vedla prakticky po celý závod, ale Audi vsadilo na risk.

Při poslední zastávce v boxech neměnili pneumatiky a ušetřený čas je dostal do vedení. 45 minut před koncem závodu měl Lehto náskok 30 vteřin, ale Leitzinger byl o vteřinu na kolo rychlejší.

Drama stíhací jízdy ukončil bohužel defekt namáhaných pneumatik u Audi a Fin vyjel mimo dráhu. Vedení se ujal znovu Butch Leitzinger a tým Dyson Racing po zásluze dokázal stáj ADT Champion v letošním roce poprvé porazit.

„Jak jsem se dozvěděl, že dělali poslední pitstop bez výměny pneumatik, skutečně jsem se soustředil a tlačil naplno. Přibližoval jsem se k JJ velice rychle, ale vůbec nebylo jisté, že je stihneme předjet. Pak jsem ho viděl v kačírku a oddechl jsem si úlevou,“ popisuje dramatický závěr závodu Leitzinger. „Bylo to fantastické, nemohl jsem si dnes přát lepší vůz. Máme zde naježděno hodně mil a to se nám i vyplatilo,“ doplnil ho týmový kolega a vítěz kvalifikace Weaver.

Naopak zklamání panovalo u Audi. Lehto a Werner nedokázali vyhrát popáté v řadě a tentokrát na Lolu jejich R8 nestačilo. „Pneumatika zkrátka bouchla. Naštěstí to bylo v místě, odkud jsem mohl zajet brzy do boxu. Byl to skvělý závod a užili jsme si spoustu zábavy, jen ten závěr mohl dopadnout jinak,“ prohlásil JJ Lehto.

Na třetím místě skončila druhá Lola stáje Dyson Racing pilotovaná posádkou Dyson/Wallace, když na týmové kolegy ztratila dvě kola.

Ani v domácí Kanadě se Ronu Fellowsovi nepodařilo porazit jediné dva konkurenty třídy GTS a zároveň týmové kolegy Oliviera Berettu a Oliviera Gavina. Corvette s číslem 4 byla i tentokrát po celý závod rychlejší. „Vůz byl po celý víkend skvělý, navíc když závodíte proti někomu kdo je doma a porazíte ho, je to ještě lepší,“ smál se Beretta a přiznal, že jim Fellows hodně zatápěl. Třetí ve třídě skončila posádka Saleenu stáje ACEMCO Borcheller/Mowlem.

Kategorii GT vyhrála opět dvojice Bernhardt/Bergmeister z týmu Alex Job Racing s Porsche. Také druhé a třetí místo patřilo vozům stutgartské značky. Murry/Stanton ztratili 18 vteřin a třetí projeli cílem van Overbeek s Lawem.

Třídu LMP2 vyhráli Liddell/Field startující za tým Intersport Racing, kteří skončili na celkovém šestém místě. James/Macaluso/Gue skončili na druhém místě se ztrátou 16 kol. Více vozů v této kategorii totiž nestartovalo.


Mosport, celkové výsledky:
1. James Weaver, Butch Leitzinger, MG Lola EX 257-AER (1, LMP1), 137
2. Marco Werner, JJ Lehto, Audi R8 (2, LMP1), 137
3. Chris Dyson, Andy Wallace, MG Lola EX 257-AER (3, LMP1), 135
4. Oliver Gavin, Olivier Beretta, Chevrolet Corvette C5-R (1, GTS), 129
5. Johnny O'Connell, Ron Fellows, Chevrolet Corvette C5-R (2, GTS), 129
6. Clint Field, Robin Liddell, Lola B2K/40-Judd (1, LMP2), 127
7. Terry Borcheller, Johnny Mowlem, Saleen S7R (3, GTS), 125
8. Jorg Bergmeister, Timo Bernhard, Porsche 911 GT3 RSR (1, GT), 120
9. David Murry, Craig Stanton, Porsche 911 GT3 RSR (2, GT), 120
10. Johannes van Overbeek, Darren Law, Porsche 911 GT3 RSR (3, GT), 120


Vytisknout

Diskuze: Mosport: Lola poráží Audi přes riskantní tah

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Tagliani, Alex

Elkhart Lake: Tagliani triumfoval ve Wisconsinu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud