Elkhart Lake: Tagliani triumfoval ve Wisconsinu

ar1, 9. srpna 2004, 01:23 Google+

Po velké bitvě všech jezdců letošního startovního pole dovezl do cíle jako první svůj vůz Alex Tagliani z týmu Rocketsports.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tagliani, Alex

Tagliani, Alex | foto: Photo by Maria Grady, USA LAT Photographic

Sdílejte článek

Velmi horké počasí panovalo na okruhu v Elkhart Lake ve státě Wisconsin, kde se v neděli konal osmý závod letošního šampionátu Champ Car World Series.

Kvalifikaci držel ve svých rukou Sebastien Bourdais, jenž také odstartoval z přední řady. Úvod závodu patřil Ryanu Hunter-Reayovi, jenž si v pátek zajistil pro neděli start z přední řady.

Velmi nadějne závod ve Wisconsinu vypadal pro tým Newman-Haas Racing, který měl v čele závodu oba jezdce jak Sebastiena Bourdaise, tak i Bruno Junqueiru. Jimmy Vasser se kvalifikoval na druhé pozici a startoval ze třetí. Bohužel se v první třetině závodu zapletl do kolize s Ryanem Hunter-Reayem a Patrickem Carpentierem. Díky této nehodě také Carpentier ztratil dvě kola.

V první desítce po restartu bojovali Bourdais, Junqueira, Tracy, Servia, Wilson, Jourdain jr. atd...

Bourdais ztratil své vedení nad Junqueirou po druhé žluté fázi, kterou zajistil Roberto Gonzales, jenž skončil v písku. Po vytažení a vrácení na trať byl závod opět restartován. Po restartu na konci cílové rovince nasadil na předjetí Bruno Junqueira na Sebastiena Bourdaise, který mu zavřel zatáčku a malým škrtnutím o Bourdaisův vůz Junqueria smyknul a skončil také v písku. Tím zajistil Junqueira opět práci Safety Caru.

Těmto závodům jsou žluté fáze vlastní, takže velmi záhy se přihodila další, kterou zavinil Gaston Mazzacane, jenž kolem 30. kola v jedné ze zatáček vyjel svou vlastní vinou mimo trať do písku, kde již po zhasnutí motoru skončil.

V těchto chvílích se na třetí pozici protlačil Mario Dominguez s vozem týmu Herdez Competition.

Závod dokončilo nezvykle mnoho jezdců, když pomineme odstoupení Mazzacaneho.

V závěru závodu ztratil vedení v závodě Paul Tracy, jenž měl velké potíže v boxech, když mu mechanici museli měnit součást předního kola. Následně Tracy vyřadil z bojů Bruno Junqueiru, když mu předkěm vozu najel do zádi Junqueiry. Alex Sperafico urazil přední křídlo a závod mu také utekl před očima. AJ Allmendinger měl zase problém s tím, že vyjel z tratě do únikové uličky, kde jel po zpátku a zhasl mu motor. Tím ztratil jedno celé kolo a skočnil v cíli na 13. pozici. Tracy za svoji kolizi dostal penalizaci projetím boxy a nakonec byl ze závodu diskvalifikován černou vlajkou za neuposlechnutí výzvy k projetí boxy. Tím si definitivně sám zněmožnil dohnat bodově Sebastiena Bourdaise v průběžném pořadí jezdců.

Závod byl nakonec zkrácen o pět kol. Zaslouženě vyhrál Alex Tagliani s vozem týmu Rocketsports, za jeho zády druhý projel cílovou páskou se ztrátou 1,855s Rodolfo Lavin, jenž zachraňoval čest týmu Forsythe Championship Racing a třetí na stupních vítězů stanul nakonec po velkém boji Sebastien Bourdais, jenž si díky třetí pozici upevnil své vedení na rozdíl 47 bodů před druhým Brunem Junqueirou.

Čtvrtý skončil v cíli také Ryan Hunter-Reay hájící barvy týmu Herdez Competition a pátý dojel do cíle jeho týmový kolega Mario Dominguez s druhým vozem mexického týmu. Oriol Servia udělal radost Dale Coynovi, když dojel šestý. Justin Wilson zachránil pověst podvozkům Reynard a dělá to celou letošní sezonu. Nicméně ve Wisconsinu skončil sedmý, což je úspěch. Jimmy Vasser po úvodních problémech dojel osmý a devátý projel cílem Michel Jourdain jr.

Jedenáctý a to bylo velké překvapení skončil poslední nováček šampionátu Guy Smith, tedy náhradník Mema Gidleyho v týmu Dale Coyne Racing.

Příští závod se pojede za týden v ulicích Denveru, což bude opět změna, když po přírodním okruhu příjdou na řadu opět ulice velkoměsta. A my budeme opět u toho!

Foto: Maria Grady, USA LAT Photographic

Vytisknout

Diskuze: Elkhart Lake: Tagliani triumfoval ve Wisconsinu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Janiš, Jaroslav

Dobrý závod bez odměny

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud