Bezchybný Parente zastínil favority

Daniel Šupa, 27. dubna 2008, 00:14 Google+

ŠPANĚLSKO - 1. ZÁVOD; Pilotovi stáje Super Nova Alvaro Parentemu se vstup do prestižního seriálu vydařil na výbornou. Při svém debutu získal ihned vítězství a porazil o mnoho zkušenější jezdce Sennu a Zubera.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: Renault Sport F1

Sdílejte článek


Šampionát GP2 odstartoval do své čtvrté sezony dnešním prvním závodem, pořádaným tradičně v rámci víkendu Grand Prix Formule 1. Vítěz kvalifikace Maldonado pokazil start, čehož využil Parente a z první zatáčky odjížděl v čele startovního pole se Zuberem za zadním spoilerem. Zkušený Rakušan během prvních dvou kol útočil, ale Portugalec si počínal bezchybně a tlaku odolal.

Maldonadovy potíže na startu způsobily ještě větší zhuštění pole v první zatáčce. Výsledkem byla kolize Bakkeruda a Filippiho. O kolo později ve stejném úseku havaroval Hanley s Rodriguezem a Tungem. Když na začátku cílové a startovní rovinky odstavil monopost ještě Conway, vedení závodu povolalo bezpečnostní vůz.

Situaci využili téměř všichni pro doplnění paliva a z boxů vyjel v čele opět Parente, mechanici stáje iSport však pomohli Sennovi překonat Zubera, jenž klesl na třetí pozici. Následoval Pantano, Valles, Petrov a Buemi. Nejen vítězi kvalifikace se start nevydařil. Ze zadních pozic se s Maldonadem prokousával také jeden z favoritů, přestože dnes v evropské části GP2 teprve debutoval, Romain Grosjean.

Dnešní úvodní podnik však mnoho zajímavého nenabídl. Parente si přes tlak soupeřů udržel vedení až do šachovnicového praporku. Druhý dokončil Senna a třetí Zuber. Další bodované pozice si rozdělili Pantano, Grosjean, Petrov, Buemi, Kobayashi. Bod za nejrychlejší kolo si také připsal Parente, když nejrychlejší muž závodu Valles nesplnil kritérium pro jeho zisk, nedokončil závod v Top10.

 

Vytisknout

Diskuze: Bezchybný Parente zastínil favority

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Charouz/Mücke

Charouz a Mücke hned za továrními vozy + FOTO

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud