Debut McLarenu se odkládá, IMSA má vysoké finanční požadavky

iM3, 8. února 2017, 07:36 Google+

Závodní speciál McLaren 650S GT3 v americkém seriálu IMSA SportsCar Championship jen tak neuvidíme. Vedení šampionátu vyžaduje od tovární účasti příliš mnoho finančních prostředků.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
McLaren 650S GT3

McLaren 650S GT3 | foto: McLaren

Sdílejte článek

Výkonný ředitel McLarenu GT Andrew Kirkaldy prozradil, že míra nákladů na účast v IMSA je příliš vysoká a tudíž nerentabilní. Startovné v kategorii GTD, vypsané pro vozy GT3, je pro týmy s tovární podporou neúnosné. Ačkoliv přesnou částku Kirkaldy neuvedl, prozradil, že pokud IMSA nezmění přístup vůči továrnám v GTD, McLaren na startu fanoušci neuvidí.

V IMSA SportsCar Championship v kategorii GTD se na úvodní podnik v Daytoně představilo sedmadvacet vozů. Kompletní sezonu pak absolvuje o něco méně vozů, nicméně i tak se v této kategorii automobilky angažují. Novinkou pro letošní rok jsou Honda a Lexus, BMW podporuje tým Turner Motorsport, Mercedes vstoupil do IMSA prostřednictvím týmu Riley a opomenout nelze ani například Porsche.

Američtí diváci mohli vidět alespoň debut McLarenu 570S GT4 v seriálu Continental Tire SportsCar Challenge, který navazuje na historii série Trans-Am a je vypsán pro sportovní a cestovní vozy. Tam není startovné tak vysoké a McLaren tam mohl se svým GT4 nastoupit, aby severoamerickému trhu prezentoval svou novinku z loňského roku.

Že má závodní program pro model 570S GT4 smysl, se ukázalo v Continental Tire SportsCar Challenge hned na úvodním závodu v Daytoně. Rovné čtyři mclareny debutovaly na floridské dráze a Kirkaldy předpokladá, že nejméně další čtyři vozy nastoupí v kategorii GTS v populárním americkém seriálu Pirelli World Challenge. Celkem bylo prodáno 70 těchto vozů a Kirkaldy je přesvědčen, že kategorie GT4 je ideálním místem pro amatérské závodníky, kteří hledají kvalitní závodění za rozumnou cenu.

Vytisknout

Diskuze: Debut McLarenu se odkládá, IMSA má vysoké finanční požadavky

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

José Manuel Urcera

Další Argentinec ve WTCC? Urcera ohromil manažera Camposu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud