IMSA: Rebellion Racing musí odřeknout americkou šestihodinovku

iMotorSport.cz, 8. června 2017, 08:41 Google+

Švýcarsko-anglický tým Rebellion Racing plánoval účast na šestém podniku americké série IMSA SportsCar Championship, jenž je součástí vytrvalostního poháru. Týmový manažer Bart Hayden byl však nucen přihlášku stáhnout.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rebellion Racing

Rebellion Racing | foto: Rebellion

Sdílejte článek

Tradiční podnik Sahlen´s Six Hours of The Glen na populárním okruhu Watkins Glen se bude muset obejít bez Rebellion Racing, který měl původně v plánu absolvovat celý vytrvalostní pohár šampionátu. Ten zahrnuje 24h v Daytoně, 12h v Sebringu, šest hodin ve Watkins Glen a v říjnu desetihodinovku Petit Le Mans na okruhu Road Atlanta.

Rebellion mezitím nasazuje dva prototypy Oreca 07 Gibson do Mistrovství světa vytrvalostních závodů a vzhledem k tomu, že již příští víkend se koná slavná 24h v Le Mans, neexistuje způsob, jak Watkins Glen stihnout.

Rebellion totiž obdržel třetí prototyp od Orecy příliš pozdě. Připravit jej pro americký šampionát a ještě zvládnout čtyřiadvacetihodinovku ve Francii je pro tým nadlidský úkon a z to důvodu musí účast ve Watkins Glen odřeknout.

V Daytoně startoval prototyp Rebellion ze třetího místa a v Sebringu dokonce z pole-position. Rychlost tomuto týmu tak nechybí, nicméně v obou závodech jej potkaly potíže a pokaždé skončil hluboko ve startovním poli. Na finále sezony Petit Le Mans by se však tým měl vrátit – a to s rychlou posádkou Neel Jani, Sebastien Buemi a Nick Heidfeld.

Vytisknout

Diskuze: IMSA: Rebellion Racing musí odřeknout americkou šestihodinovku

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Také tato známá pasáž okruhu La Sarthe patří k těm, kde se objevil nový asfaltový povrch

LE MANS: Jezdci varují: „Přílišná bezpečnost zabije ducha Le Mans“

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud