Bathurst 12h: Ferrari zůstává na špici i po superpoli

iM4, 4. února 2017, 10:14 Google+

Tony Vilander zajistil týmu Maranello Motorsport pole position do dvanáctihodinového závodu. Pro domácí skvadru to byla velmi emocionální chvilka.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Allan Simonsen pole position Award winners

Allan Simonsen pole position Award winners | foto: Liqui-Moly Bathurst 12 Hour

Sdílejte článek

Důvodem byl zisk ceny Allana Simonsena, který zemřel po havárii v závodě 24h Le Mans v roce 2013. Simonsen totiž v týmu Maranello Motorsport v minulosti závodil a sám Vilander přiznal, že to byl pro něj velmi silný moment.

"Musím se přiznat, že se mnou prohnaly velmi silné emoce, co jsem spatřil tu trofej. Allana jsem poznal v Dánsku v roce 1994 během jednoho závodu, kdy měl problémy po velké havárii. Není to pro mě jednoduché poprat se s tím," prozradil Vilander.

Velmi rychle se celou sobotu v Bathurstu jevil Chaz Mostert, který nezklamal ani v superpoli, kde ho od pole position dělily jen necelé dvě desetiny sekundy.

Třetí místo pak patří dalšímu vozu značky BMW. Pozici ve druhé řadě zajistil týmu BMW Team SRM šampion DTM Marco Wittmann. Vedle něj se postaví Aston Martin týmu Miedecke Stone Motorsport.

Problémy trápí McLaren. Vůz číslo 59 posádky Barnicoat-Kane-Davison odstoupil ze závodního víkendu po původně ne tak hrozivě vyhlížejícím kontaktu se zdí. Díky tomu se do superpole dostali obhájci vítězství Parente-Ledogar-Bell. Portugalec Parente sice zdolal horu Mount Panorama jako šestý nejrychlejší, nicméně po výměně motoru bude tato trojice startovat pouze z pitlane.

Vedle Bentley Soucka, Souleta a Abrila se tak na startovním roštu postaví tovární skvadra Porsche Vanthoor-Bamber-Éstre.

Závod startuje v 19:45 našeho času a můžete ho sledovat živě na tomto odkazu.

Výsledky Top 10 Shootout

Vytisknout

Diskuze: Bathurst 12h: Ferrari zůstává na špici i po superpoli

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Maranello Motorsport

Provizorní pole position v Bathurstu bere Ferrari, slaví i Enge

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud