Provizorní pole position v Bathurstu bere Ferrari, slaví i Enge

iM4, 4. února 2017, 02:22 Google+

V Bathurstu byla vyřešena tajenka jménem "kdo postoupí do superpole". Nejrychlejší čas a zároveň provizorní pole position ukořistilo Ferrari týmu Maranello Motorsport.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Maranello Motorsport

Maranello Motorsport | foto: Liqui-Moly Bathurst 12 Hour

Sdílejte článek

Trojice Vilander-Lowndes-Whincup, která hájí barvy týmu Maranello Motorsport, nepatří pouze k nejrychlejším posádkám ve startovním poli, ale především k nejvyrovnanějším, což soupeřům nahání opravdu husí kůži.

Ve skvělém světle se v Bathurstu prozatím předvádí i "ryze amatérské" BMW týmu Marc Cars Australia. Jak by také ne, když za jeho volantem sedí vítěz závodu Bathurst 1000 z roku 2014 Chaz Mostert. Díky němu se domácí skvadra podívá do odpoledního superpole.

Tam nakoukne i Marco Wittmann společně s Markem Winterbottomem a Stevem Richardem, kteří kočírují další BMW. O pole position se poperou i tovární posádky Porsche, Bentley, či McLarenu. Pokud však očekáváte, že o nejrychlejší čas v Bathurstu budou bojovat obhájci loňského vítězství Ledogar-Bell-Parente, tak se mýlíte. Těm unikl boj o pole position o pouhých 90 setin sekundy. Čest McLarenu tak bude hájit nová akvizice značky Ben Barnicoat, který v první kvalifikaci pořádně pocuchal zadní část svého 650S GT3 a do druhé kvalifikace tak ani nenastoupil, společně s Kanem a Davisonem.

V superpoli však budou chybět např. Nissany, či Mercedesy. Barvy Audi bude hájit pouze "amatérská" posádka týmu GT Motorsport.

Dařilo se naopak Tomáši Engemu a týmu M Motorsport, kteří do zítřejší dvanáctihodinovky odstartují z pole position ve třídě C, jenž je určena pro vozy třídy GT3.

Superpole začíná v 5:40 našeho času a můžete jej sledovat živě na tomto odkazu.

Výsledky druhé kvalifikace (pouze vozy GT3)

Vytisknout

Diskuze: Provizorní pole position v Bathurstu bere Ferrari, slaví i Enge

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Prototyp LMP2 Oreca 07 týmu CEFC Manor TRS Racing pro sezónu 2017

WEC: Čínský kapitál ovládl další tým

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud