Vilander a Fisichella znovu spolu, v Le Mans se utkají s továrními týmy

iM3, 16. února 2017, 07:38 Google+

Toni Vilander a Giancarlo Fisichella se v červnu znovu vydají do bitvy proti továrním týmům a pokusí se jim sebrat nejcennější vavříny čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Giancarlo Fisichella

Giancarlo Fisichella | foto: Ferrari S.p.a.

Sdílejte článek

Giancarlo Fisichella prostřídal ve formuli 1 sedm týmů, ale ve světě sportovních vozů je od počátku spjat se značkou Ferrari. Nejinak tomu je i letos, kdy v USA zahájil s Toni Vilanderem svou čtvrtou sezonu ve službách amerického týmu Risi Competizione.

Vilander a Fisichella se vrátí i do Le Mans, kde loni bojovali proti přesile továrních týmů Ford. Tehdy je ve voze Ferrari 488 GTE doplnil Matteo Malucelli, pro letošní ročník jsou však zatím potvrzeni jen Vilander a Fisichella.

Finsko-italská dvojice má letos za sebou první závod. V 24hodinovce v Daytoně šampionátu IMSA SportsCar dojela na třetím místě společně s Jamesem Caladem. Ten ovšem hájí barvy týmu AF Corse v šampionátu FIA WEC a tudíž i v Le Mans.

Americká stáj Risi Competizione se základnou v Houstonu zamíří na svou osmou čtyřiadvacetihodinovku v Le Mans. Za tu dobu si z Francie odvezla tři výhry a pro tovární týmy je proto silným soupeřem. Fisichella a Vilander vyhráli v Le Mans v letech 2012 a 2014 ještě v barvách AF Corse. Tehdy se s nimi střídal dlouholetý jezdec Ferrari Gianmaria Bruni, ten je ovšem na odchodu k týmu Porsche.

Giancarlo Fisichella se mimo jiné ukáže i v továrním týmu Ferrari v seriálu Blancpain GT.

Vytisknout

Diskuze: Vilander a Fisichella znovu spolu, v Le Mans se utkají s továrními týmy

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

August MacBeth

Evropa je Mekka závodů cestovních vozů, říká Američan August MacBeth, čím ho…

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud