Jamie Green

Daniel Šupa, 23. února 2005, 23:19 Google+

Britský závodní jezdec Jamie Green postupuje vstříc svému snu krok po kroku, a každý z nich je lemován úspěchy.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Patronátem McLarenu i Mercedesu to začalo...
Na prvním stupni žebříčku motoristického sportu se objevil v roce 1992, kdy poprvé tiskl plynový pedál motokáry. V roce 1997 vyhrál dva závody britského seriálu "Champions of the Future". Šampionát byl pořádán pod patronátem a za pomoci partnerů McLaren a Mercedes. V roce 2001 nastoupil Jamie do britské Formule Renault. O rok později dokončil šampionát na druhém místě a obdržel cenu "McLaren Autosport BRDC Young Driver Award", která s sebou nesla i odměnu ve formě testu závodního monopostu F1 týmu McLaren. „Byl to fantastický den, na který nikdy nezapomenu,“ prohlásil později Green o své první zkušenosti se špičkovým monopostem.

Z Formule 3 do F1 s blatníky...
V roce 2003 už startoval v britské F3, získal 4 vítězství a řadu předních umístění. Navíc hostoval v evropském šampionátu, kde dojel nejlépe ve francouzském Pau na třetím místě. Sezona 2004 přinesla definitivní průlom a pozornost odborníků. 22letý rodák z Leicesteru ovládl evropskou F3 se sedmi vítězstvími a stal se šampionem. „F1 je mým cílem a v F3 jsem měl to štěstí, že jsem vždy závodil s konkurenceschopnými týmy, které mi daly vše potřebné k tomu, abych mohl vyhrávat. To stejné mi nabízí nyní i Mercedes v DTM,“ prohlásil při oficiálním oznámení podpisu kontraktu pro další sezonu mladý Brit.

DTM Mercedes-Benz Motorsport

Maximální důvěra továrny Mercedes...
Jamie se dostal v sezoně 2005 mezi skutečně vybranou společnost. Na startovním roštu se sešli zkušení veteráni F1, ale i dravé mládí, jdoucí směrem opačným. „Přestup z monopostu nebude problém. Výkon i brzdy vozu DTM jsou na špičkové úrovni, pouze v zatáčkách se jezdí pomaleji kvůli chybějícímu přítlaku od spoilerů. Bude to pro mne velká zkušenost. Na straně jedné Häkkinen, Alesi, Frentzen, na straně druhé Ekström a Paffet,“ těšil se úvodem sezony Jamie na srovnání svých schopnosti se soupeři zvučných jmen.

Kariéra chronologicky:

1992-2000 motokáry a nižší formulové série
2001 britská Formule Renault
2002 britská Formule Renault / 2. místo celkově, 2 vítězství
2003 britská Formule 3 / 2. místo celkově, 4 vítězství
2004 evropská F3 / šampion, 7 vítězství


* Aktualizace 22. února 2005




Foto: Jamie Green

Vytisknout

Diskuze: Jamie Green

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Bertolini/Salo

Tovární Maserati se vrací do USA po 48 letech

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud