Tovární Maserati se vrací do USA po 48 letech

Daniel Šupa, 23. února 2005, 16:50 Google+

Pořadatelé oznámili udělení výjimky a přijetí pozvánky ke startu italskou továrnou.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Bertolini/Salo

Bertolini/Salo | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Horká novinka světa Grand Tourismo Maserati MC12 by tak měla startovat s podporou Risi Competizione, amerického importéra Ferrari / Maserati nejen v prestižním úvodním podniku 12h Sebring, ale ve všech závodech letošní sezony. Naposledy startovalo Maserati v USA s plnou tovární podporou před 48 lety, tehdy s ním závodil v roce 1957 Juan Manuel Fangio právě v Sebringu.

MC12 by měly být v nejbližší době homologovány pro závody pořádané Mezinárodní automobilovou federací FIA. Vozy startující v šampionátu ALMS ale musí splňovat technické regule dané Automobile Club de l'Quest (ACO). „Maserati zatím nevyhovuje předpisům ACO, ale IMSA souhlasila s tím, že ponese odpovědnost za to, že vozy MC12 budou disponovat výkonem a vybavením, které zabezpečí vyrovnané souboje ve třídě GT1,“ prohlásil Tim Mayer, výkonný ředitel IMSA.

Prezident ALMS Scott Atherton je velmi rád, že Italové přijali nabídku postavit na start tovární tým, neboť je nejsilnější třída GT1 už dlouho ovládána továrními vozy Chevrolet Corvette. Maserati se ale nebudou počítat body do hodnocení týmů, ani do hodnocení jezdců.

„Maserati Corse je potěšena možností představit náš vůz divákům v Severní Americe, kde je situován pro Maserati jeden z nejdůležitějších trhů. Máme velký respekt před kompromisem, který nám umožnil zde závodit,“ doplnil za nový tým Claudio Berro, ředitel Maserati Corse.


Foto: DPPI / FIA GT

Vytisknout

Diskuze: Tovární Maserati se vrací do USA po 48 letech

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Janiš, Jaroslav

Rozhovor s Jarkem Janišem

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud