Oschersleben: Farfus vítězně

iM2, 15. září 2013, 23:09 Google+

ZÁVODNÍ VÍKEND; Tento víkend se jede na německém Oscherslebenu. Závod bude zajímavé sledovat i z toho pohledu, že Mercedes po něm chce určit jednoho jezdce, na kterého pojede po zbytek sezony.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Farfus, Augusto

Farfus, Augusto | foto: dtm.de - HOCH ZWEI / Juergen Tap

Sdílejte článek

Augusto Farfus udržel díky svému dominantnímu vítězství na okruhu Oschersleben boj o titul v letošním DTM otevřený. Brazilec do závodu vyrážel jako druhý, ale hned na startu přesprintoval vítěze kvalifikace, Jamieho Greena na Audi RS5 DTM týmu Abt Sportsline. Krátce po startu, na jehož konci získal svoje druhé vítězství sezony, se tak ujal vedení o 1,5 sekundy.

Do závodu Farfus vyrazil narozdíl od Greena, Bruna Spenglera a průběžného lídra tabulky, Mika Rockenfellera, na měkčí sadě gum. Všichni výše jmenovaní však zajeli k prvním zastávkám hned po otevření zastavákového okna ve 4. kole. Na měkčích pneumatikách Hankook jezdec na Audi týmu Phoenix mohl na čistém vzduchu zajíždět rychlé časy a vzdalovat se od trojice za ním. Během druhého stintu se dokázal dotáhnout až těsně za Farfuse.

Ke konci závodu se pak Farfus vzdálil na nějakých 6 sekund, jezdci týmu Audi, Rockenfeller a Green v poklidu dojeli až do konce závodu. Tyto výsledky znamenají, že se náskok Rockenfellera na čele průběžného pořadí DTM lehce zmenšil (z 35 na 33 bodů), ale stále je více než slibný. K jistotě titulu mu stačí dojet v jednom ze zbývajících závodů na druhém místě.

Filipe Albuquerque jezdil na Rockenfellerem až do jeho první zastávky ve 4. kole závodu. Po zbytek odpoledne už jel svůj vlastní závod a za čtvrté místo si připsal první body sezony. Na pátém místě byl další jezdec Audi, který také zajel nejlepší výsledek sezony, Timo Scheider. Dvojnásobný šampion DTM totiž využil nejdelšího středního stintu ze všech na pneumatikách Option.

Gary Paffett, který v Německu oslavil svůj 100. start v DTM, dojel na šestém místě a byl tak nejlepším z Mercedesů. Sedmý byl Mattias Ekström na Audi, který byl nejšťastnějším ze skupinky bojujících jezdců v konečné fázi závodu. Start závodu se vůbec nepovedl Edoardo Mortarovi, který byl díky pomalému odjezdu až poslední. Avšak díky dlouhým stintům jak na měkčích tak i na tvrdších sadách gum mohl jet velkou část závodu na volné dráze a dojel desátý. Tedy v rámci vláčku Ekström, Miguel Molina a  Adrien Tambay. Za ním byl ještě Pascal Wehrlein na Mercedesu.

Závod a veškeré naděje na obhajobu titulu Spenglera ukončil incident, ve kterém roztočil Wickense ve třetí zatáčce. Po tomto incidentu musel odstoupit i Wickens. Celá situace se bude řešit po závodě.

Výsledky závodu: zde

Výsledky kvalifikace: zde

Výsledky volného tréninku: zde
Vytisknout

Diskuze: Oschersleben: Farfus vítězně

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Scheider, Timo

Scheider vzpomíná: Oscherslebenem to začalo

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud