Scheider vzpomíná: Oscherslebenem to začalo

iM2, 10. září 2013, 20:36 Google+

Na cestě za titulem v roce 2008 oslavil své vůbec první vítězství v DTM Timo Scheider na trati v Oscherslebenu. Vzpomínky na tento závod Němce i přes letošní až neuvěřitelně smolnou sezonu motivují.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Scheider, Timo

Scheider, Timo | foto: dtm.de - HOCH ZWEI / Juergen Tap

Sdílejte článek

Není bez zajímavosti, že Scheider vyhrál na Oscherslebenu svůj vůbec první závod. Také v obou svých mistrovských letech (2008 a 2009) si z tratě u německého Magdeburgu odvezl plný počet bodů. Letos se mu však tolik nedaří.

Otázka: Timo, s jakými vzpomínkami přijíždíš na Oschersleben?
Timo Scheider: Na trať Oschersleben mám opravdu vyjímečné vzpomínky. Den, kdy jsem zde vyhrál svůj první závod DTM, nikdy nezapomenu. Tehdy spadlo z mých ramen po tolika letech velké břemeno. Ten rok jsem také vyhrál svůj první titul. Jak vítězství zde, na Oscherslebenu, tak titul se opakoval o rok později. Pocit naplnění je na zdejší trati tudíž obrovský.

O: Jak si trávil letní pauzu?
TS: Snažil jsem se odpočívat, což velmi dobře šlo. Velmi jsem si užil jeden den, kdy jsem byl se svým inženýrem a mechanikem na lodi na Bodensee. Večer jsme potom zapili snad už konečně konec té smolné série, kterou procházíme.


Timo v roce 2009 míří za druhým vítězstvím na Oscherslebenu i titulem

O: Jak moc důležitá je z tvého pohledu týmová práce?
TS: Pokud jsem se za ty rok v DTM něco naučil, pak je to to, že to jde jen společně. Vždy se to lehce říká, když stojíte na podium úplně uprostřed. Ale ještě víc rozhodující je řídit se tím i když se nedaří. Já jsem zažil obojí a vím, jaké to je po smolné sérii opět začít vítězit. Já i moji hoši [mechanici] jsme hodně motivovaní, abychom se opět dostali na špici. V posledních třech závodech chceme ukázat, že na to máme.

O: Jako warm-up před závěrečnou částí sezony jsi absolvoval víkendovou 24 hodinovku na Nürburgringu. Jaké to je, jet na tom okruhu?
TS: To budu schopný zodpovědět až po čase, naštěstí jsem se na ten závod dobře připravil. Byla to každopádně skvělá zkušenost a navíc posloužila dobré věci (vítěžek ze závodu putoval na konto dobročinné organizace pečující o handicapované děti, pozn. red.). Já takové akce již dlouhou dobu podporuji. Potkali jsme se tam se spoustou dětí a podařilo se nám vyjezdit i dost finančních prostředků. Ty děti potřebují pomoc.
Vytisknout

Diskuze: Scheider vzpomíná: Oscherslebenem to začalo

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Biela, Frank

Abt junior nevylučuje starty v DTM

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud