Scheider po dvou letech na podium

iM2, 4. října 2013, 17:28 Google+

Timo Scheider pomohl Miku Rockenfellerovi v zisku jeho prvního titulu mistra DTM. V Zandvoortu se také poprvé po více než dvou letech postavil na podium.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Scheider, Timo

Scheider, Timo | foto: dtm.de - HOCH ZWEI / Juergen Tap

Sdílejte článek

Timo Scheider Rockenfellerovi pomohl. Němec měl tempo na to, aby bojoval dokonce o vítězství s Augusto Farfusem, jenže po druhé zastávce, když se objevil před Mikem Rockenfellerem, dostal od týmu pokyn, aby kolegu pustil. "Pomohl jsem Mikovi, to mě těší," říká dvojnásobný mistr DTM.

"Mike si zasloužil vyhrát titul," těší se ze zisku titulu se svým kolegou. Také jeho vlastní výkon byl v Holandsku pozitivní: "V několika posledních závodech se u mě vršily technické a jiné problémy. Teď máme ale opět sebevědomí. To by nám mohlo vydržet až do konce sezony. Až v zimě člověk přemýšlí o celé sezoně. Proto je skvělé, že se nám povedlo oslavit tento úspěch."

"Už by mě to bylo opravdu líto, kdybych nestál na podium ani na Zandvoortu. Už se šuškalo, že na to nemám. Zandvoort je jednoduše fantastiký okruh, bohužel se zdá, že už se sem DTM nevrátí. Já bych si však přál, abychom zde jezdili i dál. Držím pořadatelům palce,"
říká jezdec Audi, jenž řadí okruh mezi písečnými dunami po dlouhá léta mezi svůj oblíbený.

Mistr DTM z let 2008 a 2009 nebyl na podiu od Lausitzringu v roce 2011, tedy něco málo přes dva roky (tehdy se jelo poblíž Drážďan v srpnu). Jeho výkon odcenil i šéf Audi, Dieter Gass: "Ani v roce 2012 neměl Timo dobrou sezonu, ale to bylo z jiných důvodů. My jako tým jsme udělali určité chyby, jako třeba letos na Hockenheimu, pak se také přidaly technické problémy, za které on nemohl. V Zandvoortu zajel opravdu výjimečný závod."


Vloni se Timo na podium nedostal

I díky 15 bodům Scheidera se Audi dostalo se ziskem 325 bodů před BMW (317 bodů) v hodnocení značek. Audi vede zásluhou týmu Phoenix (Rockenfeller/Molina) i mezi týmy. Tam má náskok na stáj RBM (Farfus/Hand) od BMW pouhé 3 body a 10 bodů na Mercedes HWA STIHL AMG (Wickens/Vietoris).
Vytisknout

Diskuze: Scheider po dvou letech na podium

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Ekström, Mattias

Ekström: Jedno z nejlepších posledních kol

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud