Green: Cílem musí být jedině titul

iM2, 11. března 2013, 07:55 Google+

Jamie Green očekává, že přestupem k týmu Abt nalezne tým hladový po úspěchu. Brit si dokáže představit, že se bude učit od svého odvěkého rivala Mattiase Ekströma.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Green, Jamie

Green, Jamie | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Společně se vstupem Tima Glocka do týmu BMW to byl největší přestup zimy - Jamie Green po dlouhých letech u Mercedesu přestupuje k Audi. S přestupem by mohla i souviset snaha Greena o vystoupení ze stínu Garyho Paffetta, bývalého týmového kolegy od Mercedesu, za kterým v roce 2012 skončil na 3. příčce v šampionátu.

Otázka: Jaké jsou Vaše první dojmy z RS5 DTM?

Jamie Green: Během testů ve Valencii jsem získal o chování vozu první obrázek: Brzy jsme si "sedli". Ještě se pokusíme o pár věcí, abychom vůz zoptimalizovali mému stylu. Pro mě bylo velmi vzrušující zažít tuto vývojovou práci. Audi pracuje velmi tvrdě na tom, aby v rámci možností vylepšila výkon vozu.


V těchto barvách jsme ho viděli nejčastěji

O: Cítíte se být u Audi a nového týmu Abt dobře přijat?

JG: Ano. A týmový trénink v Ofterschwangu mi v tom hodně pomohl. Hráli jsme všichni spolu různé sporty a vůbec dělali spoustu věci dohromady. A tak jsem se stále více zapracovával do rodiny Audi. Každopádně ale musím tým ještě více poznat. Příští týden pojede do centrály týmu Abt, do Kemptenu.

O: Mattias Ekström je Vašim novým týmovým kolegou, jste za to rád?

JG: Myslím, že spolu vytvoříme dobrou kombinaci - i když jsme dříve bývali rivalové. Za svoji kariéru jsem již vystřídal spostu kolegů. Mattiase již znám od roku 2004, kdy jsem se stal mistrem Euroserie F3. Jsme zhruba stejně staří, máme stejnou mentalitu, zhruba stejné zkušenosti a chytří jsme natolik, abychom věděli, jak využít naše zkušenosti dohromady a pomoci tak týmu a Audi k vítězstvím. Snad bych se mohl dokonce ještě něco od dvojnásobného mistra DTM naučit.


Jamie jezdil u Mercedesu i s ročním vozem

O: Jaká máte očekávání před první sezonou v DTM s Audi?

JG: Zisk titulu je i nadále mým hlavním cílem. I když v sezoně 2012 zaostalo Audi za očekáváními, do nového roku vstupujeme bez předsudků a doufám, že můžeme letos bojovat o titul. Jsem moc rád, že u Audi mohu startovat za jeden z nejúspěšnějších týmů v DTM. Je to už dva roky, co získali naposledy titul, takže myslím, že hlad po vítězství zde je.

Vytisknout

Diskuze: Green: Cílem musí být jedině titul

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Tomczyk, Martin

Tomczyk na konec kariéry nemyslí

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud