Kansas: Týmový souboj pro Riceho

ar1, 5. července 2004, 09:46 Google+

Rice a týmový kolega Meira bojovali posledních 10 kol na ostří nože, výsledkem je druhé nejtěsnější vítězství seriálu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rice, Buddy

Rice, Buddy | foto: Ron McQueeney/IRL

Sdílejte článek

Pilot týmu Rahal proměnil své Pole position ve vítězství s náskokem 0,0051 sekundy před Meirou. Na třetím místě skončil Tony Kanaan, pilot stáje Andretti Green Racing.

200kolový závod byl zpomalen žlutými fázemi jen dvakrát. Rice by ve vedení nejvíce ze všech pilotů, když po nepravidelném oválu kroužil na čele 83 kol. 75 kol vedl Kanaan a Meira pak 37. Během závodu se ve vedení vystřídalo 5 jezdců.

„Věděl jsem, že je Vitor velmi blízko, ale snažil jsem se držet ideální stopu, která byla k cíli i nejkratší. Je to velký závod pro náš tým a vůz byl po celý závod skvělý. Vím, že při předjíždění měl Tony větší problémy než já a Vitor,“ řekl po závodě vítězný Rice.

Kanaan tentokrát na duo před sebou nestačil a "jen" vyčkával na případnou chybu soupeřů. „Dělali to co bych dělal se svým týmovým kolegou já, kdybychom byli na jejich místě,“ dodal poněkud zklamaně Tony, který si stěžoval na technické problémy své Dallary.

Ve stejné vteřině s vítězem dokončil závod ještě Franchitti, jenž bojoval po většinu závodu s Bryanem Hertou. Skot byl nakonec úspěšnější.

Tři kola ve vedení jel také Sam Hornish Jr. z týmu Rogera Penskeho, ale jen při pitstopu svých lepších konkurentů. Týmu se ani tentokrát nedařilo.

Až ve druhé desítce skončil loňský šampion Scott Dixon. Stáj Ganassi Racing tak opět do boje o přední umístění nezasáhla.

Vítěz posledního závodu Dan Wheldon měl problémy při své první zastávce v boxech, když se rozjel s tankovací hadicí ještě ve voze. Problémy skončily dobře a Brit závod dokončil na devátém místě.



Foto: IMS Photo Ron McQueeney

Vytisknout

Diskuze: Kansas: Týmový souboj pro Riceho

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Bridgestone vyhrál tender - anotační foto

Bridgestone vyhrál tender

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud