Team Rahal v Champ Car končí

Daniel Šupa, 19. března 2004, 09:40 Google+

Bobby Rahal oznámil ukončení své dlouhé kariéry v sérii CART/Champ Car.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Expilotem vlastněný tým plánoval na letošní sezonu nasazovat v každé z vrcholných amerických sérií po jednom voze. Stáj však situaci přehodnotila a své úsilí bude koncentrovat pouze na IRL.

Rahal zastával po jistou dobu funkci CEO série CART, a také byl trojnásobným šampionem. Od roku 1992 působil jako spoluvlastník stáje s Carlem Hoganem.

Bobby Rahal a jeho partner David Letterman oznámili ukončení svého působení v ChampCar s okamžitou platností. „Rozhodli jsme se závodit v obou sériích, neboť jsme si mysleli, že to sice nebude výhodné z hlediska konkurenceschopnosti, ale přinese to ekonomické výhody. Bylo toho ale na náš tým příliš. Jedinou cestou jsou dnes dva vozy v jedné sérii,“ odůvodnil rozhodnutí stáje Bobby Rahal.

„Plně podporuji naši expanzi do IRL IndyCar. Spolu s Bobbym věříme, že další vůz výrazně posílí naši konkurenceschopnost,“ doplnil David Letterman.

O budoucnosti jejich jezdce Michela Jourdaina nic bližšího oznámeno nebylo. Rahal jen připustil, že by byl rád, kdyby Mexičan pilotoval jejich vůz i v IRL, ale přiznal, že Jourdain není z přestupu do druhé série vůbec nadšený, neboť by nemohl závodit doma v Mexiku, kde IRL nezávodí, ale Champ Car by tam mělo zavítat hned dvakrát.


Foto: Archiv

Vytisknout

Diskuze: Team Rahal v Champ Car končí

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Startovní listina - anotační foto

Startovní listina

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud