Ford uklidňuje situaci

Daniel Šupa, 21. dubna 2004, 14:17 Google+

Šéf oddělení motorsportu automobilky Ford Dan Davis rychle uklidňuje situaci po svém víkendovém prohlášení.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Allmendinger, A.J.

Allmendinger, A.J. | foto: Champ Car World Series

Sdílejte článek

Ford investuje do motoristického sportu neuvěřitelné rozpočty, ale objevily se uvnitř společnosti i jiné návrhy, a to především redukovat široký rozsah aktivit na stěžejní programy a netříštit energii a sílu.

Ford se angažuje ve Formuli 1, světovém Rallye, NASCAR, závodech tahačů a v neposlední míře také v Champ Car. Navíc je tu program závodního vozu GT Aston Martin, který se připravuje ve spolupráci se společností Prodrive.

Jedním z názorů je, zaměřit síly na IRL IndyCar a porazit na kolena největší konkurenty na americkém trhu s auty, tedy Hondu a Toyotu. Navíc Ford díky Cosworthu stojí za zlepšením a vývojem motoru Chevrolet, jenž dokázal loni závěrem sezony s japonskými agregáty držet krok.

Dan Davis o víkendu prohlásil, že by příští sezonu nemusely být pro Champ Car stávající motory Cosworth XFE k dispozici. To samozřejmě zvedlo ohromnou vlnu nervozity, neboť seriál musí prokázat svoji životaschopnost, a taková situace by mu výrazně přitížila.

Davis nyní však smířlivěji dodává, že rozhodnutí bude učiněno až ke konci roku a neznamená to, že by nemohlo partnerství dále pokračovat, jen možná dojde k úpravě podmínek. „Ford chce díky svému úsilí v motorsportu prodat více aut a tahačů. Pokud uvidíme, že nám k tomuto cíli naše účast pomáhá, zůstaneme zde.“

Navíc díky tomu, že jezdí v Champ Car všichni s tímto typem motorů, nestojí jeho vývoj prakticky žádné peníze...


Foto: Champ Car

Vytisknout

Diskuze: Ford uklidňuje situaci

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Cappellari/Gollin

Valencie: Další double šampionů

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud