Valencie: Další double šampionů

Daniel Šupa, 19. dubna 2004, 19:05 Google+

BMS Scuderia Italia získala ve Valencii další triumf, ale cesta k němu byla překvapivě obtížná.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Cappellari/Gollin

Cappellari/Gollin | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Po většinu závodu totiž obě Ferrari F550 Maranello bojovala o poslední stupínek pro vítěze. Čelo závodu opanovaly Saleeny a černý ďábel od Lamborghini. Z Pole position se vedení ujal černo modrý Saleen S7 stáje Vitaphone Racing dvojice Alzen/Bartels, ale po 8 kolech, tedy něco kolem 16 minut tříhodinového závodu, vůz s hořícím motorem odstavila. Vedení převzal další, tentokrát žlutě zbarvený Saleen týmu Konrad Motorsport.

Ale s příchodem zastávek v boxech trojice Konrad/Lechner/Seiler ztratila s nejrychlejšími kontakt. Do čela se tak dostalo Lamborghini Murcielago stáje Reiter Engineering s posádkou Gavin/Kox, která byla rychlá po celý víkend.

Zdálo se, že letos poprvé nasazené Lambo bude nečekaným vítězem, ale o výsledku závodu rozhodla zastávka v boxech. U Reiteru museli znovu startovat motor po zatím neupřesněných problémech a do čela se tak posunula obě rudá Ferrari. Opět měli více štěstí Cappellari s Golinem, neboť vozu s číslem 1 a dvojicí Bobbi/Gardel za volantem se také potíže nevyhnuly.

„Potkaly nás nějaké problémy při druhém pitstopu, ale kdyby nám někdo před závodem řekl, že budeme třetí, byli bychom nadšení,“ řekl po závodě mírně zklamaný, ale do budoucna optimistický Oliver Gavin.

Matteo Bobbi, loňský šampion, si stěžoval na technický nedostatek vůči vozům Lamborghini a Saleen, které disponují posilovači řízení a na špatné zastávky v boxech. „Udělali jsme mnoho chyb a byl to vůbec obtížný závod, neboť oni měli citelnou výhodu v posilovači řízení.“

Na čtvrtém místě dojelo další Ferrari, tentokrát však model F575 Maranello stáje JMB Racing a posádkou Wendlinger/Wolff/Lechner. Po problémech v kvalifikaci vytěžil Jamie Campbell-Walter s Listerem alespoň páté místo, přesto jsou vystoupení těchto britských vozů asi největším zklamáním letošní sezony.

Sascha Maassen a Lucas Luhr zvítězili ve slabší třídě N-GT, ve které se představil i další český tým. S modrým Porsche 996 se druhého závodu sezony účastnila stáj předního českého jezdce Vonka Racing. Vonka s týmovým kolegou Konopkou dokončili závod na 16. místě celkově.


Výsledky 2. závodu ve Valencii:
1 Fabrizio Gollin/Luca Cappellari, Ferrari 500 Maranello, 3h01m01.276s
2 Matteo Bobbi/Gabriele Gardel, Ferrari 550 Maranello, 3h01m25.096s
3 Peter Kox/Oliver Gavin, Lamborghini Murcielago, 3h02m03.139s
4 Karl Wendlinger/Toto Wolff/Robert Lechner, Ferrari 575GTC, 3h02m21.356s
5 Jamie Campbell-Walter/Jamie Derbyshire, Lister Storm, + 1 kolo
6 Thomas Erdos/Mike Newton, Saleen S7, + 2 kola


Foto: DPPI/FIA GT

Vytisknout

Diskuze: Valencie: Další double šampionů

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Janiš, Jaroslav

Janiš nejlepším juniorem Mercedesu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud