Mark Webber končí! Sympatický Australan ohlásil konec kariéry

iM1, 13. října 2016, 14:55 Aktualizováno 13.10.2016, 17:44 Google+

Mark Webber dnes v Japonsku oznámil, že dokončí letošní mistrovství světa vytrvalostních závodů a poté ukončí svou bohatou kariéru profesionálního závodního jezdce.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mark Webber, člen posádky Porsche #1, při závodě 6 Hours of Mexico

Mark Webber, člen posádky Porsche #1, při závodě 6 Hours of Mexico | foto: Porsche

Sdílejte článek

Mark Webber se rozhodl ukončit letošním rokem svou bohatou závodní kariéru. Derniéra tohoto oblíbeného a úspěšného australského závodníka se odehraje 19. listopadu v rámci posledního letošního závodu Mistrovství světa vytrvalostních prototypů na okruhu v Bahrainu. Jeho další kroky ale nepovedou mimo motorsport, v barvách Porsche se bude i nadále angažovat v jemu tak důvěrně známém prostředí okruhových závodů jako zvláštní vyslanec a poradce. Devítinásobný vítěz závodů Formule 1 a úřadující mistr světa ve vytrvalostních závodech FIA WEC se zapojí do hledání nových talentů a rozvoje budoucích závodníků v rámci širokého spektra celosvětových sportovních aktivit zn. Porsche.

K odchodu Marka Webbera do závodnického důchodu se vyjádřili také některé osobnosti. Za značku Porsche např. Oliver Blume, generální ředitel a předseda představenstva automobilky: „Mark Webber znamená vše, co je charakteristické pro samotnou značku Porsche: sportovního ducha, vytrvalost, přímočarost, soustředěnost na úspěch. Je plný entuziazmu a nápadů a také je to velmi pozorný posluchač. Chci Markovi poděkovat za jeho vynikající výkony ve světovém vytrvalostním šampionátu a těší mne, že do budoucna zůstává pevnou součástí značky Porsche.

Fritz Enzinger, viceprezident Porsche pro program LMP: „Mark se svými bohatými závodními zkušenostmi byl pro náš tým velká posila a velmi lehce a rychle se do týmu integroval. Za volantem je to tvrdý, ale galantní bojovník, který neuhýbá ze žádného souboje. Zároveň ale má strategické myšlení a je hodně týmově orientovaný. To je směs vlastností, která z něj udělala pravého vytrvalostního závodníka. Díky tomu vyhrál, společně s Timo Bernhardem a Brendonem Hartleym, loňský šampionát jezdců. Díky těmto jeho vlastnostem pevně věřím, že se bude velkou měrou podílet na výhře Porsche v letošních šampionátech značek i jezdců.

K odchodu Marka Webbera se vyjádřil také generální ředitel FIA WEC Gérard Neveu: „Nemůžeme v žádném případě pominout obrovský přínos, který Mark Weber učinil pro WEC ať přímo na závodní dráze nebo i mimo ni. Od chvíle, kdy v roce 2014 nastoupil za Porsche do vytrvalostních závodů, se hned stal nedílnou součástí vytrvalostních závodů. Vše dělal minimálně na 100%, byl skvělým představitelem vytrvalostního závodníka a jeho výkony na závodní dráze nám nyní budou chybět. Doufám, že se mezi námi bude i nadále často objevovat, i když už ne pracovně, ale jen pro zábavu.

Vytisknout

Diskuze: Mark Webber končí! Sympatický Australan ohlásil konec kariéry

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Tým Porsche jede do Japonska obhajovat loňské vítězství

Faktor Porsche

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud