Janiš nejlepším juniorem Mercedesu

ar1, 19. dubna 2004, 15:54 Google+

Jarek Janiš dokončil svůj první závod DTM na 13. místě a jeho vůz Sonax Dark Dog AMG-Mercedes byl nejlépe umístěným ze všech juniorských jezdců Mercedesu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Janiš, Jaroslav

Janiš, Jaroslav | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Gary Paffett získal s novým vozem AMG-Mercedes třídy C své první vítězství v DTM.

První závod sezony se těšil neobyčejnému zájmu médií a veřejnosti, organizátoři vyčíslili návštěvnost za celý víkend na 118 000 diváků. Závodní den nabídnul pestrý program doprovodných závodů a velkolepou zahajovací parádu před závodem DTM. Nechyběly nádherné dívky, muzikanti v maskách, hlavní role však hráli jezdci a jejich vozy. Na Stadionu panovala úžasná atmosféra, fanoušci aplaudovali všem jezdcům.

Samotný závod nabídnul akci od začátku až do konce. Z pole position startující Jean Alesi měl skvělý rozjezd a dostal se do čele, ale těsně za ním byl Paffett. Janiš nemělo dobrý start, ale okamžitě se začal probíjet vpřed a průběžně vylepšoval svou pozici. První zastávky v boxech malinko změnily pořadí, Janiš byl jedním z posledních jezdců v boxech. Při druhém kole zastávek přišel Alesi o vedení, jeho vůz se nechoval dobře, ztrácel další pozice a nakonec odstoupil. Paffett a úřadující šampion Bernd Schneider předvedli souboj kolo na kolo o vedení. Schneider se ve Spitzkehre dostal do vedení, ale Paffett byl těsně za ním. Všichni fanoušci se těšili na boj až do cíle, Schneidera však donutilo k odstoupení prasklé rameno, které bylo následkem předchozí kolize s Tomczykem. Paffett poté kontroloval vedení a získal své první vítězství v DTM. Janiš byl po poslední zastávce velmi rychlý, dotáhnul se na své přímé soupeře a dokázal vylepšit svou pozici.

Jarek Janiš: "Až na start jsem s celým závodem spokojený. Stál jsem na špinavé straně trati, takže jsem musel být opatrný s plynem a mé otáčky byly asi malinko nižší a motor zhasl. Také jsem neviděl na startovní světla a to mi také nepomohlo. Poté jsem se snažil jet dobré tempo. Kolo za kolem jsem bojoval a užíval si soubojů s ostatními jezdci. Nejlepší byl ten poslední s Markusem Winkelhockem. Byl jsem o dost rychlejší, ale jel dobrou defenzivní stopu. Nakonec jsem ho předjel, naše vozy se lehce dotkly, ale to je v této sérii normální. Jel jsem naplno až do konce, protože jsem nepříliš daleko přede mnou viděl červený vůz a myslel jsem, že je to Frentzen. Ale ten havaroval a ve skutečnosti to byl Frentzen. Možná jsem mohl více získat, kdybychom poslední zastávka proběhla dříve, ale na druhou stranu jsem měl červstvější pneumatiky, které mi umožnily jezdit velmi rychlá kola. Tým přes noc odvedl skvělou práci a vůz byl dobrý po celý závod. Jsem spokojený, že jsem dnes nejlepším juniorem Mercedesu, protože to byl můj cíl. První závod DTM se mi velmi líbil, byli tu skvělí fanoušci. Je příjemné být součástí DTM."

Antonín Charouz, jezdcův manažer: "Myslím, že Jarek dnes odvedl velmi dobrý výkon a dosáhnul maxima. Vím, že start je v DTM velmi obtížný a jsem si jistý, že příště ho zvládne lépe."

Arno Zensen, šéf týmu: "Domnívám se, že Jarek dnes odvedl dobrou práci vzhledem k tomu, že šlo o jeho první závod. Jel rychle a bez chyb, dojel jako nejlépe postavený loňský Mercedes, takže jsme spokojení. Pořád se učíme a pořád máme prostor pro zlepšení."


BPA sport marketing, a.s.
www.jarek-janis.cz
Vytisknout

Diskuze: Janiš nejlepším juniorem Mercedesu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Tracy, Paul

Long Beach: Paul Tracy vyhrál úvodní závod sezony

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud