Audi jede do Estorilu s optimismem

Daniel Šupa, 25. dubna 2004, 15:15 Google+

Tři týmy Audi se chystají po úspěšném vystoupení v Německu k dalšímu závodu do Portugalska.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Biela, Frank

Biela, Frank | foto: Audi Sport Press

Sdílejte článek

Pouze dvě ze tří stájí však mohou využít poznatků z jarních přípravných testů, a to Abt Sportsline a Joest. V březnových testech dosáhl nejlepšího času Tom Kristensen a dosažené výkony byly velmi povzbudivé. Za dva měsíce navíc došlo k dalšímu vývoji a úpravě vozu A4 jak v oblasti motoru, tak aerodynamiky.

Okruh blízko Lisabonu obsahuje více zatáček a méně dlouhých rovinek, na kterých na Hockenheimringu jezdci Audi na konkurenci s Mercedesy nejvíce ztráceli. V prohlášeních pilotů továrny Audi je především tato situace nejčastěji zmiňována a dodává 3 týmům na optimismu.

„Naše maximální rychlost je ještě trochu slabší, ale naštěstí je v Estorilu hodně zatáček, což více vyhovuje našemu A4 DTM. Doufám, že tam budeme schopni uzavřít naši ztrátu, kterou jsme měli proti stuttgartským na Hockenheimringu,“ říká Mattias Ekstrom, jenž skončil v prvním závodě z jezdců Audi nejlépe, a to hned za dvojicí Paffett a Albers s Mercedesy.

Christian Abt si vzal za cíl zlepšení především v kvalifikaci a vyvarovat se problémů hned po startu. Další z jezdců Audi, Tom Kristensen, věří, že bude hodně rychlý: „Estoril je jedním z okruhů, které znám, a proto bych měl být v Portugalsku rychlý.“ Emanuele Pirro hodnotí okruh jako velmi technický a tvrdí, že právě na něm je potřeba hodně přítlaku, kterým A4 DTM disponuje. A Frank Biela věří v to, že poznatky z jarních testů budou při závodním víkendu velkým bonusem.

Šéf Audi Motorsport Dr. Wolfgang Ullrich pak dodává: „Audi A4 DTM udělalo při testech v Estorilu velmi dobrý dojem a rádi bychom ho potvrdili i při závodě, neboť trať je úplně odlišná od Hockenheimringu. Mně se velmi líbí a těšíme se na další napínavý závod.“


Foto: Audi Sport Press, Auto News Network

Vytisknout

Diskuze: Audi jede do Estorilu s optimismem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Tovární tým Panoz se vrací - anotační foto

Tovární tým Panoz se vrací

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud