Tým Chipa Ganassiho bude obhajovat vítězství

ar1, 23. června 2004, 12:42 Google+

Tým úřadujícího šampióna Scotta Dixona se těší na změnu, která bude pro jezdce v podobě 0,75 míle dlouhém oválu v Richmondu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Dixon - Manning

Dixon - Manning | foto: Target Chip Ganassi Racing

Sdílejte článek

Richmond je nejkratším oválem v kalendáři letošního ročníku IRL IndyCar, což bude dozajista velkou změnou pro všechny týmy po tratích jako v Texasu, Indianapolisu a Motegi, které se jely jako poslední tři závody.

Začátek letošního ročníku se týmu Chipa Ganassiho moc nevyvedl. Jeho jezdci Darren Manning a Scott Dixon zatím nezajeli ani jeden oslnivý výsledek. Manning zatím figuruje v průběžném pořadí na páté pozici a Dixon na šesté.

Na druhou stranu, tento týden v Richmondu by se mohla karta konečně obrátit, protože tým v minulé sezoně zaznamenával velké úspěchy právě na krátkých oválech.

Dixon zde loni již potřetí vyhrál a zajel zde skvělé časy i v trénincích a kvalifikaci. Vyhrál i Pole-position vedl celkem 206 kol z 250ti.

“Těším se na návrat do Richmondu,“ říká Dixon, jenž zde bude obhajovat své loňské vítězství. “Tyto krátké tratě jsou velkou příležitostí pro náš tým k vítězství. Doufám, že závod se nám povede jako loni. Bude skvělé se sem vrátit, zejména po našem dominantním způsobu závodu v loňském roce. Uvidíme, jak nakonec pojedeme. Toyota zde zajela skvělé testy a proto všichni její jezdci by zde měli mít něco navrch.“

Darren Manning pojede vlastně svůj první závod na triovále, jak se těmto oválům do tvaru trojúhelníka v Americe říká. Manning se již tuto trať učil, když zde testoval motor.

“Testoval jsem zde pro Toyotu několik dní a odkroužil jsme zde 350 kol,“ řekl Manning. “Ovál má nový povrch, což je v podstatě velká změna. Není to zde jako na jiných krátkých oválech, kde jsem již mohl jezdit. Pokud zde máte jen malé problémy, propadnete se na této trati velmi rychle. Ale pokud máte dobré aut, můžete i vyhrát. Mohlo by to být velmi zajímavé.“


Foto: Target Chip Ganassi Racing
Vytisknout

Diskuze: Tým Chipa Ganassiho bude obhajovat vítězství

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Matsuura, Kosuke

Matsuura chce vyhrát v Richmondu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud