Cleveland: Bourdais letos potřetí zaslouženě zvítězil

ar1, 3. července 2004, 23:32 Google+

Sebastien Bourdais dnes opět po Portlandu a po havárii v úvodu závodu velmi dominantním způsobem vyhrál i závod v Celevlandu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
bourdais, sébastien

bourdais, sébastien | foto: Photo credit: Dan Boyd, USA LAT Photographic

Sdílejte článek

Jezdci se sešli na okruhu v Burke Lakefront Airport, tedy na starém letišti v Clevelandu při pátém závodě seriálu Champ Car.

Pole-position si zde vybojoval po dlouhé době obhájce titulu Paul Tracy.

Závod byl vypsán na 97 kol, což je na nerovné trati Clevelandského letiště velmi náročný závod.

Hned po startu se v první zatáčce stala hromadná havárie, při které byly vyřazeni hned dva vozy. Alex Tagliani si to namířil přímo přes jezdecké pole, srazil se s Tracym a Wilsonem. Wilson zůstal stát hned a Tracy skončil zanedlouho v boxech. Škoda, že musel ze závodu odstoupit, mohl to být opravdu velký boj.

Po restartu se do vedení dostal Sebastien Bourdais s vozem týmu Newman - Haas. Bourdais opět potvrzoval skvělou formu v letošní sezoně. Bourdais se ještě ve čtvrtek kvalifikoval na první pozici, tedy mohl mít Pole. Bohužel byl penalizován za blokování soupeřů a byl mu dán trest, který mu odebral toto Pole.

Za Bourdaisem se držel Carpentier, Allmendinger, Junqueira a Jourdain jr.

Bourdais zavítal v 27. kole jako první jezdec na první zastávku v boxech z celkových tří plánovaných.

V závodě bylo několik smyků a hodin, ale jinak na seriál CART to byl klidný závod. Samozřejmě, že postrkování zde patří k normě.

Carpentier musel v první třetině závodu odstoupit ze závodu pro poruchu motoru.

Ve 40. kole opět vedl Bourdais, druhý jel Junqueira, třetí Oriol Servia, čtvrtý Hunter-Reay, pátý Jourdain jr, šestý Dominguez, sedmý Lavin a osmý Vasser.

Ve 42. kole vyjel na trať sefety car a byla vyvěšena žlutá vlajka. Jourdain jr. využívá žluté fáze k zastávce v boxech. Zpět se zařadil na poslední pozici, což ani zdaleka není nevýhodná situace. Tagliani byl dalším jezdcem, jenž využil zastávku v boxech.

Ve 44. kole byl proveden restart. Po pokusu o předjetí O. Servii se dostal Ryan Hunter-Reay do smyku a zhasl mu motor. Následně byla opět spuštěna žlutá fáze.

Maršalové se snažili nastartovat vůz Huntera-Reaye, ten se rozjel, ale brzy na to zajel do boxů a využil žlutou fázi pro dotankování. Nicméně od jezdeckého pole dostal jedno kolo.

Stratovní pole stále vedl Bourdais. Ve 48. kole bylo opět restartováno. A hned došlo k další kolizi. Dostal se do ní Rodolfo Lavin a Roberto Gonzales. Oba pokračovali v závodě dál.

Mnoho vozů jelo hned v následujícím kole do boxů pro výměnu kol a dotankování.

V 54. kole začal druhé zastávky v boxech Bruno Junqueira. Ten se poměrně rychle vrátiol zpět na trať. Bouradis ho hned následoval.

V 62. kole díky poruše předního zavěšení kol odstupuje ze závodu Michel Jourdain jr. s vozem týmu RuSPORT.

71. kolo znamenalo odtsartování třetích zastávek, které opět započal Bruno Junqueira.

V těchto chvílích byl závod veden v klidném duchu. Jelo se nyní spíše na startegii. Bourdais ale stále vedl.

20. kol před cílem bylo pořadí následující: 1. Bourdais, 2. Servia, 3. Junqueira, 4. Tagliani, 5. Vasser, 6. Allmendinger, 7. Gonzales, 8. Dominguez.

V závěru závodu se s velmi ryhclými koly snažil dostat na vedoucího Bourdaise Oriol Servia. 17. kol před cílem měl na vedoucího jezdce ztrátu pouze 5 sekund.

V 82. kole musel Hunter-Reay zajet do boxů na výměnu uvolněného předního křídla. Ve stejném kole zajel do boxů i Oriol Servia, což vyvětlilo jeho velmi rychlá kola.

Poté, co Servia odjel do boxů, na čele závodu se vytvořilo duo týmu Newman-Haas v pořadí Bourdais a Junqueira.

85. kolo bylo konečné pro Maria Haberfelda, který odstoupil pro poruchu převodovky.

9. kol před cílem bylo pořadí následující: 1. Bourdais, 2. Junqueira, 3. Tagliani, 4. Servia, 5. Vasser, 6. Allmendinger, 7. Gonzales, 8. Dominguez, 9. Lavin...

Vytisknout

Diskuze: Cleveland: Bourdais letos potřetí zaslouženě zvítězil

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Rice, Buddy

Buddy Rice opět na Pole position

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud