Tomczyk na konec kariéry nemyslí

iM2, 10. března 2013, 22:46 Google+

Martin Tomczyk se rozmluvil o druhém titulu v DTM a navíc přidal slova chvály pro "neustále napínavý" šampionát, jakým DTM beze sporu je.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tomczyk, Martin

Tomczyk, Martin | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Martin Tomczyk před sezonou 2012 přišel jako velká naděje k tehdejšímu nováčkovi v poli, BMW. Byl úřadujícím mistrem DTM, Bavorák přešel k bavorské značce, zdálo se tak jasné, kdo tým povede. I když 31 letý jezdec odjel několik silných závodů, jako například na Norisringu, tak největší úspěchy pro značku získali především Bruno Spengler a Augusto Farfus. Toho Martin Tomczyk však nelituje: "Přechodem k BMW jsem udělal správný krok," řekl Němec pro Speedweek.

U BMW se cítí dobře a "vlilo mu to do žil novou krev", řekl Tomczyk o své roli u týmu RMG. To, že titul "předal" Brunovi Spenglerovi, mu vnuklo touhu po druhé korunce. "Vím, jaké to je, mít číslo 1 na autě. Je to zatraceně dobrý pocit. A proto mě to odpovídajícně motivuje."

V DTM už jezdec odjel 123 závodů a to ho řadí mezi nejzkušenější závodníky. I přes mnoho změn nedošlo k žádné velké technické revoluci a charakter vozů zůstal stejný. "Auto DTM i nadále zůstalo tím stejným DTM autem. Napětí bylo každý rok stejně vysoké jako vzrušení v autě samotném."

V roce 2012 se oženil s Christinou Surerovou a v únoru se stal poprvé otcem. Na konec kariéry a roli otce však nemyslí. Naopak, chce jezdit tak dlouho, dokud bude rychlý a dokud ho to bude bavit. "Tyto dva faktory budou směrodatné, když se budu rozhodvat, jestli někam odejít nebo zůstat."

Vytisknout

Diskuze: Tomczyk na konec kariéry nemyslí

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Tambay, Adrien

Tambay: Letos chci být na podium častěji

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud