Představení: Audi A5 DTM

iM2, 15. září 2011, 20:43 Google+

Audi na autosalonu ve Frankfurtu představilo model, který ponese všechny naděje ingolstadtské značky v DTM v dalších letech. Vůz vychází z modelu Audi A5.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ekström, Mattias

Ekström, Mattias | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Stejně jako u BMW M3 DTM, které bylo představeno v červenci, byla i u Audi A5 DTM výrazně zredukována aerodynamika v zadní části vozu. V porovnání se současnou A4 DTM už za zadními koly nenajdeme žádná aerodynamická křidélka. Naopak zadní křídlo je ve srovnání se současným strojem daleko masivnější. Nová auta mají daleko méně sofistikovanou elektroniku a jezdit budou na větších pneumatikách. 

Tvůrci pravidel chtěli dosáhnout snížení nákladů až o 40 % tím, že přesně vymezili možné materiály, které jsou na vozech použity. Nová auta také mají větší 120l nádrže, které umožní absolvovat celý závod bez dotankovávání paliva.



Vůz je interně označován jako R17. K vidění je na autosalonu ve Frankfurtu, zatímco jezdci značky se zúčastní privátního testování DTM, které se koná na Lausitzringu.

A5 DTM je 5,01m dlouhá, 1,95m široká a 1,15m vysoká. Rozvoj je u všech speciálů DTM pevně stanoven na 2 750mm. Stejně jako její předchůdkyně bude i Audi A5 DTM poháněna motorem V8 o výkonu asi 340 kW (460 koní). Novinkou je šestistupňová převodovka, řadit se bude nyní pomocí páky na volantu.

Foto naleznete zde.

zdroj: www.motorsport-total.com

Vytisknout

Diskuze: Představení: Audi A5 DTM

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

FOTO: BMW testuje na Lausitzringu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud