Ekström: Když jsem byl mladý...

iM2, 26. května 2011, 20:13 Google+

Podle Mattiase Ekströma jsou divoké dny jeho kariéry již pryč - s větším klidem za dalšími úspěchy v DTM?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ekström, Mattias

Ekström, Mattias | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Mattias Ekström má v DTM již desetileté zkušenosti. Od roku 2001 se mu podařilo získat dva tituly, což je stále v táboře Audi nejlepším výsledkem. Mattias si u konkurence nezískal respekt jen kvůli své rychlosti, ale také kvůli své odhodlanosti a týmovému duchu. Teď již 32letý jezdec k DTM přistupuje trošku jinak.

"Všechno to záleží na věku. Když jsem byl ještě mladý a divoký, tak jsem více riskoval. Občas to bylo hloupé a opravdu to nebylo nutné. Často mi to nic nepřineslo,"
řekl Ekström pro Servus TV. "Dnes jdu do nějakého risku jen tehdy, pokud z toho mohu opravdu těžit. Pokud chce člověk bojovat o titul, tak musí auto prvně přivést do cíle. Jen v opravdu důležitých situacích, kdy člověk musí předjíždět, tak volí maximální atak. Pak to má cenu," říká Švéd, jehož dřívějším mottem bylo: Go hard or go home! - Jeď naplno nebo jeď domů!


Mattias na Lausitzringu v roce 2007

Na úvodním závodu letošní sezony, německém Hockenheimu, Mattias také nevolil nějaký zběsilý atak na Bruna Spenglera na Mercedesu, na Zandvoortu se také trpělivě propracovával z osmého místa vzhůru. Snaží se být Mattias vzorem svému synovi, Matsi? "Bude to ještě trvat, než si Mats sedne vedle mě do auta. Jedno je ale jisté: Hodně rychle ho posadím do dětského autíčka, které jsme dostali od Audi jako dárek," směje se hvězda Audi.
Vytisknout

Diskuze: Ekström: Když jsem byl mladý...

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Campbell-Walter/Hughes

Nissanům trať v Německu nesedí

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud