Ekström o roce 2012: Návrat starých časů

iM2, 1. ledna 2011, 23:03 Google+

Mattias Esktröm si myslí, že DTM od roku 2012 vstoupí do nové éry. Podle jeho názoru bude BMW bojovat o titul nejpozději od roku 2013.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ekström - Frentzen

Ekström - Frentzen | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Teprve začal rok 2011, nicméně v DTM už se lidé dívají dál, tedy do roku 2012. V roce 2012 totiž nastanou velké změny: V platnost vstoupí nová pravidla, na jejichž detailech se momentálně ještě pracuje. Do DTM vstoupí také minimálně jeden další výrobce – BMW. Všichni se tak mohou těšit na větší konkurenci.

„Je to dobrý základ, když v jedné sérii máte tři prémiové německé výrobce. Myslím, že my a Mercedes jsme i ve dvou dokázali zajistit docela zajímavý šampionát. Není to však jednoduchá situace, když jsou jen dva výrobci, tak už neexistují žádní druzí nebo třetí. Je tu jen vítěz a poražený. To je těžká, hodně těžká situace, ale myslím, že se to během let vyvinulo ve velice dobrou soutěž. Když teď přijde ještě další výrobce a bude také na vysoké úrovni, pak to pro sérii může být jen pozitivní,“ říká šéf Audi, Wolfgang Ullrich pro Autosport.



Ke svému šéfovi se připojuje i jezdec, Mattias Ekström, který se stal již dvakrát mistrem. „Jsem přesvědčen, že v roce 2012 v DTM začne nová éra, jakou člověk nezažil od dob Super-Tourenwagen. Audi, Mercedes a BMW plus další jeden nebo dva výrobci, dále expanze do Asie a USA – to je budoucnost cestovní vozů,“ říká Śvéd pro Touring Car Times.

Mattias se už každopádně těší až si bude moci zazávodit proti výrazně více protivníkům. Jaké šance budou nově příchozí z BMW mít, si však jezdec Audi netroufá posuzovat. „Vycházím z toho, že BMW pro nás bude těžkým soupeřem, ale počítám také s tím, že zde budou rozdíly mezi týmy, které mají desetileté zkušenosti (Audi a Abt) a mezi těmi, které tyto zkušenosti nemají,“ říká Švéd. U BMW však určitě vědí, co dělají, a tak člověk nemůže pochybovat, že v jejich druhém roce v DTM, tedy v roce 2013, budou bojovat o titul.
Vytisknout

Diskuze: Ekström o roce 2012: Návrat starých časů

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Campbell-Walter/Hughes

Posádka Summo Power získala Tourist Trophy

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud