Nürburgring: Kvalifikaci ovládl Ekström

iM2, 7. srpna 2011, 08:32 Google+

NÜRBURGRING, KVALIFIKACE; Mattias Ekström dokázal vytěžit z proměnlivých podmínek na Nürburgringu maximum a získal svoji letošní první pole position. Druhého Jamieho Greena porazil o více než 3s!

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ekström, Mattias

Ekström, Mattias | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Jezdec týmu Abt byl nejrychlejší v Q3, a tak si vybojoval možnost jako poslední nastoupit do Q4, ve které má každý jezdec jen jedno kolo. To se ukázalo jako velká výhoda, protože zbylí účastníci poslední části kvalifikace museli svá kola odjet za mírného deště.

Švéd zajel čas 1:32,066s, což odsunulo Jamieho Greena s továrním Mercedesem na druhé místo. Mike Rockenfeller ztratil drahocené desetiny, když probrzdil v nájezdů do první zatáčky a poté ji projel zeširoka. Svoji žlutou A4 postaví na třetí místo před Bruno Spenglera.

Všichni čtyři dokázali postoupit do Q4 s použitím pouze jedné sady gum v Q3. Naopak Mortara nasadil sadu novou a kvalifikoval se na místě pátém. Za ním se na dalších místech umístily vozy Audi, svého nejlepšího sezonního výsledku dosáhl Miguel Molina, který je šestý. Sedmou příčku získal jezdec týmu Phoenix, Martin Tomczyk, na startší A4 a za ním je dvojnásobný šampión DTM, Timo Scheider.

Výsledky kvalifikace naleznete zde.

Vytisknout

Diskuze: Nürburgring: Kvalifikaci ovládl Ekström

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Abraham přišel v závěru Velké ceny USA o 10. místo. Vyhrál Stoner

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud