Audi výrazně mění jezdce, i v továrním týmu!

iM2, 22. února 2011, 15:33 Google+

Audi oznámilo tři nové jezdce pro DTM. V roce 2011 ingolstadtský tým angažuje Švýcarku Rahel Freye, Portugalce Filipeho Albuquerqueho a Itala Edoarda Mortaranu. V továrním týmu navíc po dlouhých letech střídá Martina Tomzcyka Mike Rockenfeller.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kristensen, Tom

Kristensen, Tom | foto: dtm.de

Sdílejte článek

„Všichni tři na nás udělali opravdu dobrý dojem během zimních testů, které se konaly v prosinci,“ řekl Dr. Wolfgang Ullrich. Mortara a Albuquerque budou jezdit v týmu Audi Sport Team Rosberg, zatímco Frey bude hájit společně s Martinem Tomczykem barvy Audi Teamu Phoenix.

Martin Tomczyk tedy končí v továrním týmu, nahradí ho Mike Rockenfeller. V továrním týmu budou jezdit Timo Scheider, Mattias Ekström a Oliver Jarvis. Za tovární Audi Sport Team Abt pojede ještě Miguel Molina (opět s vozem specifikace 2008).


Tomczyk bude po dlouhých letech nahrazen v továrním týmu Audi

„Poslední sezona DTM nešla podle plánu Audi. V zimně jsme se tedy pokusili tým vylepšit ve všech oblastech. To znamenalo také pozměnit jezdeckou sestavu. Myslím, že by to pro Martina (Tomczyka) mohla být nová výzva, poprvé ve své kariéře nepojede za tovární tým Abt Sportsline. Britové Paffett a Green jsou jasnou ukázkou toho, že i s ročním vozem se dá vyhrát závod. Přesun z továrního vozu do rok starého jim dodal nový impuls,“ říká Ullrich, šéf Audi pro motorsport.

Albuquerque zatím závodil v monopostech, mimo jiného byl i testovacím jezdcem týmu Red Bull a Toro Rosso v F1. Vloni jezdil v italském šampionátu GT vozu, pochopitelně za tým Audi Sport Italia. Celkově skončil na druhém místě. Jeho velmi výrazným úspěchem byl také zisk titulu v Race of Champions v roce 2010.


Frey vloni jezdila s tímto Forem GT ve FIA GT1, její výsledky však nebyly nějak oslňující

Frey má za sebou také kariéru v monopostech. Stala se první ženskou závodnicí, která zvítězila v Německé Formuli 3 (rok 2009). Vloni jezdila ve FIA GT1 s Fordem týmu Matech, vyzkoušela si i 24hodinovku v Le Mans.

Mortara je úřadující šampión Evropské Série Formule 3. V minulosti také závodil v GP2 a Světové sérii Renaltu.
Vytisknout

Diskuze: Audi výrazně mění jezdce, i v továrním týmu!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Ekström, Mattias

Ekström si zlomil zápěstí

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud