DTM pojede v Adrii, už letos!

iM2, 19. července 2010, 09:36 Google+

Nakonec i v roce 2010 pojede DTM v Itálii! Původní kalendář pro letošní sezonu byl totiž doplněn o závod v Itálii na okruhu Adria International Raceway, který se jede 31. října. Znamená to, že se na moderním okruhu pojede desátý z jedenácti závodů letošní sezony.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ekström, Mattias

Ekström, Mattias | foto: Audi Sport Press

Sdílejte článek

Na Adrii se v historii DTM ale nepojede poprvé. V letech 2003 a 2004 se zde už závod konal. V premiéře se z vítězství radoval Christijan Albers (Mercedes-Benz), v roce 2004 vyhrál budoucí šampión toho roku, Mattias Ekström (Audi).

Okruhu v Adrii byl nově otevřen v roce 2002. Jedná se o trať, který má nejvíce zatáček v kalendáři DTM, celková délka je 2,702km. Velkou pozornost zde vyžadují brzdy a také zrychlení vozů.


V Adrii je hodně ostrých zatáček

Pět jezdců z aktuálního pole trať zná, jedná se o Garyho Paffetta, Mattiase Ekströma, Tima Scheidera, Martina Tomczyka a Markuse Winkelhocka. „Nejdůležitější jsou na této trati vlásenky. Musíte zde najít optimální brzdné body. Po projetí zatáčky musíte co možná nejdříve začít akcelerovat,“ vzpomíná na minulé zkušenosti Martin Tomczyk.
Vytisknout

Diskuze: DTM pojede v Adrii, už letos!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Grosjean/Mutsch

Matech angažoval Janiho a Westbrooka

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud