Dumbrek si myslí, že spojení může fungovat

iM2, 22. prosince 2009, 12:16 Google+

Peter Dumbrek, bývalý pilot DTM japonských Super GT, si myslí, že spojení DTM a japonských Super GT může fungovat. Jako největší problém vidí pneumatiky, které se musili upravit.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Dumbreck, Peter

Dumbreck, Peter | foto: Peter Dumbreck

Sdílejte článek

Dumbrek dokonce pro autosport.com prohlásil: „Jsem si téměř jistý, že když dáte na vůz DTM pneumatiky z Japonských GT vozů, časy budou téměř totožné.“ Dumbrek přitom ví, o čem mluví, protože v DTM startoval v letech 2000 až 2004, zatímco v Japonských GT vozech od roku 2005 až do roku 2008. „Poprvé, když jsem v roce 2005 řídil vůz Super GT, Toyotu Supra, tak jsem cítil velkou podobnost s Opelem DTM, se kterým jsem jezdil v roce 2004.“

Všeobecně se očekává, že jak DTM tak i Super GT vozy mají podobný výkon motoru, zvláště poté, co nedávno došlo k redukci výkonu motorů japonských GTček. „Myslím, že Super GT jsou o trošku silnější, a to i přes redukci, která nedávno proběhla,“ vyjadřuje svůj názor “odborník“ Dumbrek.


Peter Dumbrek, Opel Vectra V8 DTM, 2004

Zdá se, že zatím největší problém je v pneumatikách. V DTM se používají užší pneumatiky než v japonských Super GT. V Japonsku také probíhá pneumatikářská válka mezi výrobci gum, zatímco v DTM je jediný dodavatel, značka Dunlop. „Ani v přítlaku není velký rozdíl mezi vozy Super GT a DTM. Největší rozdíl je v pneumatikách,“ potvrzuje Dumbrek.

Zástupci DTM (ITR) a japonských GT vozů by se měli ještě během tohoto měsíce setkat, aby prodiskutovali možné spojení obou sérií a případně dvojí pravidla, která by v této společné sérii platila. Podle autosport.com by ke spojení obou sérií mohlo dojít v roce 2011 nebo 2012.
Vytisknout

Diskuze: Dumbrek si myslí, že spojení může fungovat

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Jarvis, Olivier

Oliver Jarvis chce překvapit

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud