"Vyměněný" Green získavá nejrychlejší kolo

iM2, 2. června 2009, 21:36 Google+

Jamie Green v závodě na Lausitzringu dokázal, že mu rychlost nechybí. S rok starým vozem dokázal zajet nejrychlejší kolo a úřadujícího šampióna DTM Tima Scheidera držel pod tlakem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Green, Jamie

Green, Jamie | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Jamie Green se s přechodem do rok starého vozu dokázal vyrovnat mnohem lépe, než mnozí předpokládali. V nedělním závodu získal nejrychlejší kolo a byl nejrychlejším rok starým vozem. Hodnota jeho času byla 1:19.040s! V závěrečné fázi závodu držel pod tlakem šampióna DTM Scheidera.

K výsledku Greena se vyjádřil i šéf Mercedesu Haug: „To, že Jamie získal nejrychlejší kolo se starým vozem ukazuje, v jaké situaci se nachází. Jezdí ve skvělé pohodě.“ Start se přitom Britovi moc nepovedl a během prvního stintu zůstal za Engelem. „V prvních 20 kolech jsem nemohl jet jak jsem potřeboval. Poté zajel Maro ve stejném kole jako já do boxů. To znamenalo další jízdu v závěsu. Naštěstí Maro zajel opravdu brzy ke své druhé zastávce a já naopak zůstal docela dlouho na trati,“ říká Jamie.


Jamie Green v LeMans v roce 2006

Green zůstal o celých 16 kol déle na trati, než jeho týmový kolega. To mu umožnilo zisk dalších pozic k dobru: „Prostřední úsek závodu se mi opravdu povedl. To mi pomohlo, protože jsem se dostal před Mike Rockenfellera.“

V závěrečné fázi Green tvrdě tlačil na Scheidera, ale předjet ho nedokázal. „Měl jsem šanci ho předjet. Ale on jel těsně kolem boxové zdi, takže Tima nebylo kudy předjet,“ říká Brit. Green je v celkovém hodnocení na deváté pozici. S rok starými vozy je před ním pouze duo od Audi, Markus Winkelhock a Oliver Jarvis. Jamie Green má letos jasný cíl: Dokázat Mercedesu, že udělal chybu, když ho posadil do rok starého vozu. Příští rok chce být Green opět v aktuálním Mercedesu.
Vytisknout

Diskuze: "Vyměněný" Green získavá nejrychlejší kolo

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Tracy, Paul

Tracy se loučí za podivných okolností

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud