Tomáš Enge získal v Monze další body

Martin Hájek, 25. června 2007, 10:43 Google+

Tomáš Enge s britským kolegou Timem Mullenem skončili sedmí v kategorii GT2 v závodě FIA Grand Turismo v Monze.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Posádka týmu Scuderia Ecosse se již v trénincích trápila s nastavením svého Ferrari 430 GT2 a v samotném závodě to nebylo o moc lepší. Většinu ze dvou ostrých hodin času strávil za volantem Enge. Pro libereckého rodáka to byl druhý letošní závod ve FIA GT, vždy bodoval. 

V úvodním podniku roku, v čínské Žuhaji, skončila dvojice Enge – Mullen třetí. Český závodník si v Itálii stěžoval hlavně na pneumatiky. Po startu závodu se jeho stroj stal okamžitě velmi přetáčivý. Jak sám pilot prohlásil, když dojížděl svou první porci kilometrů, připadal si jako Colin McRae, čili jako jezdec rallye jezdící v neustálém smyku.

Jízdní vlastnosti světle červeného vozu se zlepšily až v posledních třiceti minutách z předepsaných dvou hodin. To opět sedl za volant Enge. Na zadní nápravu připadla kola s jinou, měkčí směsí, a jízda byla o poznání rychlejší. Na lepší než sedmé místo ve třídě to však už nestačilo. V příštím závodě FIA GT, v německém Oscherslebenu, vystřídá Engeho ve Scuderii Ecosse Jarek Janiš. Engeho čeká závod ALMS v Lime Rocku.

Tomáš Enge: „Neprožili jsme dobrý víkend. Bohužel se potvrdila předzvěst, že v horkém počasí nebudou naše pneumatiky stačit. Kromě gum jsme měli velký problém s nastavení podvozku. Jsem tedy docela zklamaný, ale je to daň za to, že stáj se učí zvykat na nová kola. V úterý budeme v Monze testovat, 2. července nás čekají zkušební jízdy ve Spa a pak se vydám do USA, kde budu pokračovat v Američan Le Mans Series. Posledně, v Salt Lake City, jsme s Darrenem Turnerem vyhráli, kéž by se podařil další úspěch.“

BPA

Vytisknout

Diskuze: Tomáš Enge získal v Monze další body

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Sharp/Wendlinger

Monza: Aston Martin DBR9 letos poprvé vítězí

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud