Tracy se loučí za podivných okolností

iM3, 2. června 2009, 19:05 Google+

Kanaďan Paul Tracy odchází ze stáje AJ Foyt Racing, kde v Milwaukee nahradil zraněného Vitora Meiru. Prvotní spekulace, že Tracy s Foytem budou spolupracovat až do konce sezóny, se nepotvrdily.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tracy, Paul

Tracy, Paul | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Podle Tracyho byl Foyt z výkonu monopostu značně rozladěn a na další spolupráci raději nepřistoupil.   Šampión z roku 2003 dojel v Milwaukee na sedmnáctém místě se ztrátou šesti kol.

„Včera jsem mluvil s Larry Foytem a bavili jsme se o zbytku sezóny. On s mým angažmá souhlasil, ale nejprve to musel probrat s otcem,“ popisoval včerejší den Paul Tracy.

„Potom mi volal A. J. a řekl: 'Podívej, je mi trapně za to, jaké auto jsme ti v Milwaukee dali. Dokud se nezlepšíme, nemohu si dovolit posadit tě do vozu. Mít tě v týmu znamená, že jsme pod velkým drobnohledem. Chci mít mnohem lepší auto, abychom tě do něj mohli posadit,'“ citoval Tracy A. J. Foyta.

„V podstatě jsem mu řekl, že mne může zavolat kdykoliv. Ať už na závod nebo dokonce test. Byl bych mu za to vděčný.“

„Těšil jsem se, že s týmem budu cestovat po závodech a pomohu mu dostat se dopředu. Nakonec to dopadlo takhle, ale je to rozhodnutí týmu,“ uvedl zklamaný Tracy.

Co lze z rozvázání spolupráce vyvozovat? Otázka se lehce pokládá, ale velmi těžce se na ni odpovídá. A. J. Foyt je velmi komplikovaný člověk, který si s nikým nebere servítky a mluví na rovinu. Nicméně je jeho vyjádření pravdivé nebo chodí kolem horké kaše. Opravdu nechce kazit sobě ani Tracymu pověst? Vždyť právě Tracy je služebně nejstarším pilotem série, v tehdejší IndyCar se pohyboval ještě dlouho před rozdělením, tudíž zkušeností má na rozdávání a jak je vidno, bývalý jezdci s Champ Car nemají problém s aklimatizací. Nastoupí vůbec A. J. Foyt Racing do závodu  v Texasu, když se Foyt cítí trapně kvůli nekonkurenceschopnosti svého monopostu? Není přece pravda, že výkony se liší závod od závodu, pouze je důležité najít správné nastavení? Nemá Foyt náhodou v záloze neznámého nováčka, který nebude pod drobnohledem a třeba přinese nějaký ten peníz do týmu?

Kdo nebo co stojí za rozchodem Paula Tracyho A. J. Foyta jen tak nezjistíme. Možná časem někdo pootevře pokličku interních informací a řekne, jak to doopravdy bylo.
Vytisknout

Diskuze: Tracy se loučí za podivných okolností

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Pedrosa sa v Taliansku poriadne potrápil

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud