Scheider ADAC sportovcem roku

iM2, 1. listopadu 2008, 16:15 Google+

Timo Scheider byl odměněn cenou ADAC Motor Racing. Letošní šampión DTM byl dokonce i před vycházející hvězdou F1 Sebastianem Vettelem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Scheider, Timo

Scheider, Timo | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Nejlepším juniorským sportovcem ADACu se stal jezdec Formule 3 Euro Serie Niko Hülkenberg. Ocenění budou předána 22. listopadu během galavečeru ADACu. Volbu nejlepšího sportovce ADAC měla na starost 9ti členná komise, ve které byli novináři a vybraní lidé z ADACu.

Scheider začal jeho kariéru v roce 1989 v motokárách. V roce 1995 nastoupil do Formule Renault a v roce 1997 do německé Formule 3. V roce 2003 vyhrál 24 hodinovku na Nürburgringu. Od roku 2006 jezdí nový ADAC sportovec roku za Audi, když před tím jezdil pro Opel. Vítězství v DTM roku 2008 je vrcholem jeho kariéry.

Toto ocenění je předáváno již od roku 1980. Historicky první cena byla předána rallyové legendě Walteru Röhrlovi s Christianem Geistdörferem. Na listině vítězů tohoto ocenění jsou i taková jména, jako rekordman F1 Michael Schumacher, hvězda DTM Bernd Schneider, nebo pětinásobný světový šampión motorek Toni Mang.
Vytisknout

Diskuze: Scheider ADAC sportovcem roku

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

WSBK: poslední závod sezony v Portugalsku

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud