Bouře a havárie určili pořadí + FOTO

Daniel Šupa, 26. července 2008, 21:27 Google+

NÜRBURGRING - KVALIFIKACE; Podvečerní kvalifikační měření sil vyznělo lépe pro Audi, ale startovní rošt zcela určitě neodpovídá skutečné konkurenceschopnosti jednotlivých vozů a jezdců. Rozhodující bylo nepříznivé počasí, havárie Rockenfellera a rozhodnutí vedení závodu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kristensen, Tom

Kristensen, Tom | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Hodinu před začátkem kvalifikace se spustila nad německým okruhem silná bouře s přívalovým deštěm. Nepříznivé počasí přetrvávalo i v době, kdy se vozy vydaly do první části vyřazovací kvalifikace.

Nejlepšího času na kluzké dráze dosáhl Kristensen s Audi, naopak nepostoupili Legge, Jarvis, Albers, Spengler a Stoddart. Především v případě Bruno Spenglera byl kvalifikační výkon velkým zklamáním.

Ve druhé části nezvládl svoje Audi Mike Rockenfeller a po těžké havárii byla kvalifikace zastavena. Vedení závodu přihlédlo k těžkým podmínkám na dráze a k restartu již nepřistoupilo. Pořadí na zítřejším startu odpovídá výsledku první části kvalifikace v souladu s pravidly, bodem 48.5.

V první řadě se vedle Kristensena postaví paradoxně právě Rockenfeller, jenž v první části zajel druhý nejlepší čas. Druhá řada patří Tomczykovi a Paffettovi, který je protentokrát nejlépe umístěným jezdcem Mercedesu.

Štěstí se pousmálo i na Ralfa Schumachera, bývalý pilot F1 získal nečekaně sedmou startovní pozici, suverénně nejlepší v jeho kariéře pilota DTM. Až devátý bude začínat vedoucí muž průběžného pořadí Scheider.

 

Vytisknout

Diskuze: Bouře a havárie určili pořadí + FOTO

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Briscoe, Ryan

Briscoe se postaví na pole-position

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud