Tomczyk s Audi nedali nikomu šanci

Daniel Šupa, 2. září 2007, 16:10 Google+

NÜRBURGRING – ZÁVOD; Dnešní odpolední závod na německém okruhu připomínal šachovou partii kombinovanou s osobní obranou známou z kolektivních sportů. V bitvě o body do průběžného pořadí tentokrát Audi nechybovalo a Tomczyk získal s velkým přehledem své druhé vítězství před Spenglerem a Ekströmem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tomczyk, Martin

Tomczyk, Martin | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Zajímavou strategickou bitvu rozehráli jezdci v Mercedesech a Audi tradičně brzy po startu. Hledal se nejvhodnější čas pro obě povinné zastávky v boxech. Někteří jeli od startu s lehčími vozy a dojížděli závod v dlouhém stintu, jiní obráceně od startu setrvávali na dráze, aby v závěru dodali divákům vzrušení s ostrou jízdou na nových pneumatikách.

Tomczyk nedal dnes svým soupeřům šanci a vyjma zastávky v boxech vedl po celý závod s téměř luxusním náskokem od pěti vteřin výše. Po předchozím vítězství v Holandsku přidal dnes další maximální bodový zisk a redukoval náskok svého týmového kolegy Ekströma v průběžném pořadí na 4 body.

Bruno Spengler byl i dnes nejrychlejším zástupcem Mercedesu a dokázal se i díky bezchybné práci mechaniků probojovat za Tomczyka, kterému zpočátku kryl záda Scheider s dalším Audi. Kanaďan se však nikdy nedostal tak blízko, aby se mohl pokusit o útok a na vedoucího Ekströma po dnešku ztrácí deset bodů.
 
Třetí projel cílem vedoucí muž tabulky Švéd Ekström, kterému se dnes dařilo více, než ve včerejší kvalifikaci a z desátého místa postoupil na třetí, když v závěru tvrdě vybrzdil Greena a využil takticky nabídnutého místa od kolegy Scheidera z Audi.

Scheider díky týmové strategii dokončil závod pod stupni vítězů, bohužel ho zdržel provoz na dráze a mechanici v boxech. Následoval ho Green a znovu bezchybný di Resta, jenž efektně předjel v přímém souboji zkušeného Bernda Schneidera. Poslední bodované pozice pak obsadili zmíněný Schneider a Kristensen, který se v úvodní části závodu se svým Audi vyloženě trápil.

Průjezdem boxy byli potrestáni Rockenfeller a Susie Stoddart, jejich tresty však neměly na boj o bodované pozice vliv.

Předposlední závod sezony se bude konat za tři týdny ve španělské Barceloně, kterou pořadatelé DTM loni ocenili nejlépe organizovaným podnikem...

 


Vytisknout

Diskuze: Tomczyk s Audi nedali nikomu šanci

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Tomczyk, Martin

Kvalifikace očima nejlepších

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud