Mercedes kompletní, Alesi ustoupil mladším

Daniel Šupa, 28. února 2006, 10:09 Google+

Mercedes Benz nasadí v letošním šampionátu deset vozů, z čehož opět jen čtyři budou nejnovější specifikace 2006 v přípravě týmu HWA.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: www.auto-news.cz

Sdílejte článek

Podle předpokladu vede letošní soupisku trojcípé hvězdy dvojnásobný šampion F1 Mika Häkkinen, kterého za volantem vozu C-Class 2006 doplní ještě čtyřnásobný šampion DTM Bernd Schneider a dva zástupci mladé generace Jamie Green a Bruno Spengler.

„Letos chci vyhrát více závodů a bojovat o titul. Očekávám však tvrdé souboje nejen s jezdci Audi, ale i mými kolegy z týmu Mercedes,“ uvedl Mika Häkkinen. Bruno Spengler loni zaujal svými výkony s rok starým vozem a důvěru vedení týmu chce odměnit pravidelnými umístěními na stupních vítězů.

Se staršími vozy budou reprezentovat trojcípou hvězdu dva známé soukromé týmy, a to Persson a Mücke, každý po dvou vozech roku 2005 a jednom z roku 2004.

S týmem Ingmara Perssona se ve své páté sezoně v DTM objeví znovu Francouz Jean Alesi, jenž však uvolnil místo v elitní čtyřce zmíněnému Spenglerovi. Konkrétní zákulisní informace zatím k dispozici nejsou, pravděpodobně však výměna nastala z důvodu slabších výkonů bývalého jezdce F1 v loňské sezoně a jeho manažerských plánů se skupinou Direxiv. Loni debutující Margaritis pojede se stejným vozem jako Alesi a C-Class 2004 bude pilotovat Mathias Lauda.

Peter Mücke posadí do dvou loňských vozů svého syna Stefana a debutanta Daniela la Rosu. S obdobným vozem jako Lauda u Perssona bude startovat u Mückeho Susie Stoddart.


Foto: Auto News Network

Vytisknout

Diskuze: Mercedes kompletní, Alesi ustoupil mladším

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Česko bodovalo v oboch pretekoch

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud